FC Breukelen B1 boekt derde thuiszege op rij tegen Sporting’70

Met vier punten uit de laatste twee wedstrijden heeft FC Breukelen B1 een goede stap gemaakt om de aansluiting met de middenmoot in de 1e klasse te vinden. Winst vandaag op Sporting’70 zou betekenen dat men onder aan de staart van deze grote middenmoot terechtkomt. De verschillen zijn immers klein. Winst was noodzaak, aangezien men vorige week pas op twee punten van Sporting’70 is gekomen. De uitwedstrijd tegen Sporting’70 werd gewonnen met de korfbaluitslag 5-4. Doordat Remco nog steeds geblesseerd is, was Jesse Schreurs wederom zijn vervanger onder de lat. FC Breukelen kende één wijziging ten opzichte van vorige week: Stef kreeg een basisplaats in plaats van Giorginho.

Geduld

De eerste tien minuten stonden in het teken van aftasten. Sporting’70 zette vroeg druk en probeerde daarmee het een en ander te creëren. FC Breukelen wist op een voetballende wijze onder de druk uit te komen. Aangezien de aanvallers van Sporting’70 de enigen waren die druk zette, kwam er op het middenveld een heerlijk ruim en groot speelveld, waar Zaïd, Hans en uitblinker Michiel in de eerste helft de baas waren. Grote kansen waren er in de eerste twintig minuten niet te noteren, feit was wel dat FC Breukelen zijn tegenstander onder controle had. FC Breukelen speelde op een degelijke en geduldige manier de bal rond en zocht gestaag de aanval, waar de eindpass echter vaak niet goed was. Toch werd het geduld beloond. Het was Donny die goed voor zijn man kwam en een voorzet vanaf de rechterkant van dichtbij bekroonde tot doelpunt.

Geen gevaar Ook de tweede helft kwam FC Breukelen geen moment in gevaar. Verder dan een vijftal vrije trappen van zo’n twintig tot dertig meter kwam Sporting’70 niet en dus had Jesse een rustige namiddag na zijn wedstrijd bij de C1. Tot ongenoegen van Jantijn kwamen een aantal vrije trappen van Bob niet waar hij vond dat ze moesten komen. Hijzelf nam het initiatief bij de volgende vrije bal en wist daarmee Hans te bereiken die op fraaie wijze de bal verlengde richting de verre hoek, keeper kansloos: 2-0. De moegestreden Stef, Donny en Michiel werden vervangen door Giorginho, Alexander en Jesse van Riet en Jantijn moest het veld de laatste tien minuten ook nog verlaten met een spontane bloedneus en hij werd vervangen door Olivier. FC Breukelen kon zijn spelletje blijven spelen en wist zelfs nog uit te lopen naar een 3-0 voorsprong. Het was Scott die de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied en direct kapte naar zijn rechterbeen om de bal vervolgens op schitterende wijze in de verre hoek te schieten.

Nieuwsgierig Met zeven punten uit drie wedstrijden is FC Breukelen B1 uitstekende wijze begonnen aan de derde periode. De voorsprong op de nummer 12 (VVZ’49) en 13 (Sporting’70) is nu vijf punten en de achterstand op de nummer 5 slechts vier punten. Van alles is dus nog mogelijk in deze competitie en de trainers en supporters zullen ongetwijfeld reikhalzend uitkijken waar de B1 uiteindelijk belandt op de ranglijst in deze knotsgekke competitie. Volgende week de uitwedstrijd tegen Victoria. Thuis werd met 2-6 verloren van deze ploeg en in de beker was Victoria ook al met 5-1 te sterk. Een mooi moment om de goede reeks door te zetten en daarmee revanche te boeken op een ploeg die iets in elkaar gezakt lijkt te zijn.

Man of the Match: Michiel.

17 maart 2012, FC Breukelen B1 - Sporting’70 B1 3-0 (1-0)