Slappe D3 kan geen vuist maken tegen Victoria D4

victoria.jpg

Op een gruwelijk slecht veld speelde de D3 onder lekkere temperaturen een ongeïnspireerde, slappe pot tegen Victoria D4. De Hilversumse tegenstander heeft een paar knapen van 1,70 m (of langer) in het team en de mennekes van de D3 waren danig onder de indruk van zoveel hormonen. Er ging maar weinig goed vandaag: veel duels werden simpel verloren, passes vlogen alle kanten op behalve de goede, er werd niet of nauwelijks gecoacht, de balaanname was bedroevend, het samenspel dikwijls om te huilen en eenvoudige ballen werden lukraak weggetrapt of compleet gemist. Vrienden, dit moet echt beter!

Toch op voorsprong

Het duurde dan ook niet lang voordat Victoria, dat grotendeels het betere van het spel had, op 1-0 kwam. Jelle maakte kort daarna met een mooi gedrukt schot in de verre hoek gelijk en Bram schoot nog van grote afstand fantastisch op de lat. Nick speelde als een van de weiningen een puike partij en het was waarempel Bram die een vrije trap van 25 meter schitterend onder de lat schoot: 1-2. De voorsprong was flink tegen de verhouding in, want verdedigend lieten we veel steken vallen en het was een wonder dat Victoria niet nogmaals tegenscoorde. Ole raakte in het eerste bedrijf nog vervelend geblesseerd, maar kon in de tweede helft toch nog even meedoen.

Nog enkele kansen

De tweede helft begon redelijk voortvarend met Jayson die op links een vrije doortocht had, met zijn rechtervoet de bal tegen de keeper krulde en de rebound met links op de paal mikte. Waar de 1-3 had moeten vallen, lag ineens de 2-2 aan de andere kant achter keeper Marnix in het netje. Een volgende poging van Jayson van afstand had te weinig hoogte, terwijl de Victoriakeeper toch ruim voor zijn doel stond. Een derde poging om met links de bal voor te geven (Bram en Nick stond al klaar voor het doel) werd door een Victoriaverdediger met het puntje van de schoen verijdeld. Brams tweede vrije trap even later had ook te weinig venijn.

Pijp leeg

Daarna was bij FC Breukelen ineens de pijp leeg, de koek op, het geloof weg en liep Victoria onder aanvoering van de twee reuzen simpel uit naar 3-2 en 4-2. Hierbij werd voor de Hilversumse aanvallers nog net niet de rode loper in het strafschopgebied uitgerold, maar met geconcentreerd op de bal verdedigen had het allemaal weinig te maken. Een week eerder op het mooie kunstgras van BFC vochten de jongens voor iedere meter, was de wedstrijdinstelling positief en enthousiast, en was er veel geloof in elkaars kunnen (resultaat: 1-4 winst), de aflevering van vandaag op de akker moeten we maar gauw vergeten. Tot slot is nog vermeldenswaard de kiezelharde uithaal van Bram van ver die tot ieders ontsteltenis wederom op de lat uiteenspatte.

Kom op jongens, koppie omhoog, deze week stevig trainen en zaterdag zijn er nieuwe kansen uit bij s.v. De Vecht.

17 maart 2012, Victoria D4 - FC Breukelen D3 4-2 (1-2)

1-0 Victoria

1-1 Jelle

1-2 Bram

2-2, 3-2, 4-2 Victoria

Men of the Match: Nick, Bram en Nino.