FC Breukelen 1 in knollentuin naar 0-3 winst bij Leonidas

leonidas.jpg

De Rotterdamse voetbalvereniging r.k.s.v. Leonidas heeft circa duizend leden en speelt op zondag in de hoodfklasse en op zaterdag in de eerste klasse. Het is ronduit een schande voor de gemeente Rotterdam om zo’n mooie, grote vereniging op een uitgewoonde, armetierige accommodatie te laten spelen. De entourage van dit degradatieduel was voetbal onwaardig. Het speelveld stond in goede verhouding met dezelfde entourage: amateurvoetbal onwaardig. Op zo’n erbarmelijk veld een degradatieduel spelen, voorspelde in ieder geval geen goed combinatievoetbal. Beide teams kozen daarom wijselijk vaak voor de lange bal met direct gevolg veel duels om de tweede bal op het piepkleine veldje.

Sportieve strijd

Uit een uittrap van Alex Sacca op Eddy Vorm, die bijna alle kopduels met de grote Leonidasverdedigers won, werd Deen van Embricqs in de diepte gelanceerd. Met zijn snelheid maakte Deen zich vrij en knalde de bal onberispelijk hoog in het dak van het doel. Tijdens deze erg sportieve wedstrijd gebeurde er weinig in de eerste helft behoudens veel schermutselingen, duels, balverlies, scrimmages. Slechts één keer moest doelman Alex Sacca gestrekt naar de hoek en ranselde hij met verve een heel goed schot op prachtige wijze uit zijn doel tot een corner. FC Breukelen ging de rust in met een verdiende 0-1 voorsprong.

Rust in het spel

In de tweede helft kwam routinier Stefan Hoogvliet Sjoerd Molleman vervangen. Stefan bracht de nodige rust in het spel van FC Breukelen. Leonidas vocht voor zijn laatste kans en speelde alle ballen op hun nummer 9, een grote sterke diepe spits. Djuric Winklaar en Jurriaan van Well bleven echter de baas van de situatie. Eén keer werd Alex Sacca verslagen, maar toen kopte Jurriaan de bal van de doellijn. FC Beukelen kreeg een honderdprocentkans uit een vrijetrap van David van der Veld. Zijn indraaiende voorzet kwam op vier meter voor het doel op de linkervoet van Djuric. De bal verdween tot verbijstering van alles en iedereen over het doel.

Gretig FC Breukelen

FC Breukelen ging nu voor de beslissende 0-2 en bracht spits Jack Castelijns voor de moegestreden David van der Veld. Dave Rijkaard verhuisde naar de linkerkant, Eddy Vorm naar de nummertienpositie en Jack naar de spits. Uit een scrimmage schoot Dave Rijkaard op de paal en de beslissing hing in de lucht. Je zag de krachten bij Leonidas elke minuut minder worden en FC Breukelen werd steeds gretiger en dreigender. Na een uitstekende dieptepass van de hardwerkende Lars van der Post op de diepwegsprintende Jack speelde deze laatste de bal breed op de meegelopen Dave Rijkaard. Dave rondde beheerst af en de wedstrijd was beslist. Tijdens deze actie raakte Dave geblesseerd en werd vervangen door verdediger Rick de Lange.

Verdiende zege

Hierdoor kwam Stefan Hoogvliet dieper te spelen en hij werd tijdens een aanvallende actie onrechtmatig gepakt in het strafschopgebied. Deen van Embricqs nam zijn verantwoordelijkheid en scoorde zijn derde binnen twee weken: 0-3. De zwaarbevochten en verdiende driepunter was binnen. Omdat DSO thuis met 1-2 verloor van Alexandria 66, heeft FC Breukelen nu de rechtstreekse degradatieplaatsen verlaten. Zaterdag aanstaande weer een wedstrijd van de waarheid. DSO zal zwaarbewapend naar de Broekdijk Oost afreizen om in puntenaantal weer naast FC Breukelen proberen te komen. Aan FC Breukelen de taak om het gat met de onderste twee plaatsen te vergroten en misschien wel omhoog te kijken naar iets meer.

17 maart 2012, r.k.s.v. Leonidas 1 - FC Breukelen 1 0-3 (0-1)

0-1 Deen van Embricqs

0-2 Dave Rijkaard

0-3 Deen van Embricqs