F1 bekert verder na strafschoppen tegen VVIJ F2

Afgelopen zaterdag had FC Breukelen F1 weer de mogelijkheid om een stap verder te komen in de bekerwedstrijden. De F1 speelt al enkele jaren met min of meer dezelfde basisbezetting, inclusief de coaches Nico en Dennis, waardoor ze goed op elkaar zijn ingespeeld. Ze draaien dit jaar mee in de 1e klasse F-competitie, waarbij voornamelijk Noord-Hollandse en Flevolandse teams bestreden moeten worden; Almere lijkt voor de F1 inmiddels eerder thuis dan uit. In de competitie heeft de F1 het behoorlijk zwaar, maar in de bekerwedstrijden houdt het toch steevast de overhand. Daarbij wordt geprofiteerd van de strakke doordeweekse trainingen (mede verzorgd door De Complete Techniek), waarbij druk zetten op de bal en het gebruiken van de flanken er in de basis ingeslepen worden.

Zaterdag stond de bekerwedstrijd tegen VVIJ F2 op het programma. Dat bleek zeker geen kat in het bakkie: vooral het verdedigende

kanon van VVIJ dat vanaf de middenlijn regelmatig de doellijn van FC Breukelen tartte, zorgde zowel op het veld als langs de lijn voor onrust bij FC Breukelen. De openingstreffer van VVIJ in de eerste helft was dan ook niet helemaal een verrassing. De scheidsrechter liet de F1 met een 1-0 stand in de dug-out rusten. De peptalk van de coaches bracht het team na rust echter weer terug in de zoveel getrainde parate toestand: druk op de bal, simpel spelen via de flanken, gecombineerd met de nodige reddingen door de keeper. Deze opstelling werd beloond met de tegentreffer door Niek Rietveld, waardoor de reguliere speeltijd in een 1-1 eindigde. Bij de daarop volgende bloedstollende penaltyserie gaf het keeperstalent van FC Breukelen de doorslag: na ruim tien strafschoppen en meerdere reddingen door keeper en man of the match Jonas Marell wist Thijs Veldhuis koelbloedig de laatste penalty te benutten: de beker is weer een stap dichter bij voor FC Breukelen F1!

__De F1 bekert verder na een spannende strafschoppenserie. __(Foto: Nico Rietveld.)