Overtuigende winst voor E5 bij s.v. Argon E10

Bij onze eerste wedstrijd was onze tegenstander Hertha E5 duidelijk onder de indruk en won onze E5 eenvoudig met 8-0. Een mooie start natuurlijk, de eerste winst voor E5 was binnen. Toch was er geen uitgelaten stemming, want het samenspelen was maar heel beperkt geweest. Veel spelertjes gingen nog voor het eigen succes en lieten daarbij hun teamgenoten links liggen. De tweede wedstrijd was bij CSW in Wilnis en onze E5 had het schaatsen nog in de benen. Op het grasveld was CSW veel sterker. Het goed stoppen en raken van de bal was weggezakt en CSW had door de vakantie wat versterking uit hun hogere teams. Een zeer sportieve wedstrijd, waarin de tegenstander keurig overspeelde, zelf tot vlak voor de goal en daarmee Bram kansloos liet. We gingen met 11-0 ten onder.

In de daarop volgende maandag- en woensdagtrainingen werd een stapje teruggedaan en is de basis weer doorgenomen. Het was duidelijk goed om weer even gevoel te krijgen met de bal in eenvoudige oefeningen. Op zaterdag waren de aanwijzingen voor de wedstrijd tegen Argon op het gras van Mijdrecht eenvoudig: hou je positie goed in de gaten, toon dat je bal wilt hebben en speel over.

Soms heb je van die dagen dat het dan ook lukt. Deze zaterdag was dat het geval. Al van de aftrap werd de bal rondgespeeld, dat gaf de E5 een goed gevoel en het overwicht werd gelijk zichtbaar. Met een goed uitgevoerde korte corner door de gebroeders Baghuis werd de score door Wouter geopend. Hierna volgde een reeks van goed opgebouwde aanvallen met veel overspelen en goede schoten op goal. Lucas den Hartog was op schot en maakte een paar mooie goals. Achterin hadden Jack, Richard, Tom en Jack toch hun handen vol met het tegenhouden van één sterke aanvaller van Argon. Bij de rust was het al 5-0 en de E5 speelde nog steeds als een team. De coach gaf daarom bij het drinken alleen maar complimenten en ook de toeschouwers deelden veren uit. Na de rust ging Bram op het middenveld spelen, omdat hij op doel nog vrijwel niets te doen had gehad. Lucas offerde zich op en ging keepen.

Ook in de tweede helft werd weer tot voor de goal netjes samengespeeld, pas het laatste kwartier gingen enkele spelertjes voor eigen succes. Tegen die tijd hadden Bram (1), Richard (1), Wouter (3) en Lucas dH (4) er in totaal al negen ingeschoten. In de laatste minuten rende er ook nog een gele gedaante mee naar voren en terug. Pas later begrepen de toeschouwers dat de verveelde reserve keeper Lucas af en toe mee naar voren rende. Einduitslag was 0-9. Tijdens de penalties en later in de kleedkamer was de E5 zoals altijd weer erg vrolijk en met ook een enorm voldaan gevoel. Goed gespeeld en een verdiende overwinning. Danny en Jenna hadden zich voor deze wedstrijd afgemeld.