Eerste uitzege FC Breukelen 1 een feit

FC Breukelen heeft er lang op moeten wachten, maar boekte zaterdag de eerste uitoverwinning. Daarmee werd het verliezende DSO ingehaald en heeft het halen van de nacompetitie weer in eigen hand. De wedstrijd tegen v.v. Alexandria 66 leek veel op de wedstrijd in Breukelen. De gevaarlijke spitsen kregen in de eerste helft een handvol kansen, maar uitblinker Alex Sacca loste elke gevaarlijke situatie gedecideerd op en hield FC Breukelen in de race. Eenmaal de paal en de lat hielpen Alex om zijn doel schoon te houden. FC Breukelen kreeg zelf ook kansen: een kopbal van Jim Blom op de lat en een te zacht ingeschoten bal binnen de vijf meter van diezelfde Jim Blom.

De beste kans van de eerste helft was echter voor Sjoerd Molleman. Hij werd door Dave Rijkaard helemaal vrij voor de doelman van Alexandria 66 gezet en schoot in deze vrije positie tegen de doelman.

Wissel pakt goed uit

Na de rust kwam Jurriaan van Well mandekker Rick de Lange vervangen en dat bleek een goede ingreep. Jurriaan viel gedreven in en zorgde voor meer balans in het centrum van de verdediging. Alexandria 66 gaf voor de wedstrijd aan nog steeds voor de titel te gaan en bij een gunstig verloop op 5 punten te kunnen komen van koploper Smitshoek. Het team speelde daarom vol op de aanval, maar FC Breukelen bleef koelmoedig verdedigen en kwam er zelf steeds meer gevaarlijk uit. In de 55e minuut kwam de snelle Deen van Embriqcs de geblesseerde Dave Rijkaard vervangen en dat was de man die het verschil zou gaan maken. Tijdens Deens eerste actie kwam hij, net zoals vorige week oog, in oog met de keeper van Alexandria 66 te staan en ook nu schoot hij vanuit die kansrijke positie de bal in het zijnet.

Wedstrijd kantelt

Alexandria 66 was moegestreden en toen kilometervreter Jack Castelijns Jim Blom kwam vervangen, kantelde de wedstrijd totaal. Uit een op maat gegeven dieptepass van Eddy Vorm op de diepsprintende Deen van Embriqs velde Deen met een mooie volley het vonnis over Alexandria 66. Even later was Deen de aangever en Jack Castelijns de afmaker en het stond 0-2. In de 89e minuut kon Alexandria 66 eindelijk iets terugdoen, maar de overwinning van FC Breukelen kwam niet meer in gevaar. De soeverein leidende scheidsrechter Cees Brouwer hield in deze sportieve wedstrijd de kaarten op zak.