FC Breukelen E7 haalt nipt drie punten binnen

FC Breukelen E7 speelde afgelopen zaterdag 10 maart thuis tegen Victoria E14. Met Kerran en Nikki als eerste wissels speelden we 7 tegen 7. De eerste minuten was het echt aftasten, de bal ging over en weer en Victoria had ook een paar snelle spelers en een goed vrijlopende vrouwelijke spits voorin. De eerste kans was voor Mika die zag dat de keeper uit zijn doel was, maar hij schoot helaas naast. Jens verdedigde mooi uit, maar de tegenstander onderschepte elders de bal toch weer en we kregen de eerste corner tegen. Vervolgens kregen wij nog een mooie kans voorin doordat Mika alleen voor het doel kwam te staan, maar helaas kreeg hij niet de bal toegespeeld.

De tegenstander kreeg vervolgens nog weer een corner en toen kon FC Breukelen opnieuw uitbreken. Dit maal was het EJ die een prachtige lange pass op Thomas gaf en de lang verwachte 1-0 binnen knalde. Na een onderschepte bal van Jens was het Thomas die de bal voor twee spelers langs naar Mika speelde en hij tikte vervolgens de bal binnen: 2-0! Het spel ging redelijk gelijk op en dit was hard werken. Na verdedigend werk van EJ, die overal inzetbaar blijkt, was het vervolgens Keshia die de bal met een “hakkie” blokte. De druk werd echter enorm en achterin werd niet altijd fel genoeg verdedigd, waardoor Victoria toch uiteindelijk de kans kreeg door te breken en de 2-1 daar was. FC Breukelen liet zich niet kennen en kreeg nog twee corners die eigenlijk te gehaast genomen werden. Toch lukt het na een mooie voorzet van Hellen op Thomas de 3-1 voor de rust binnen te slepen.

Na de rust liep het even niet zo lekker, een uithaal ging hoog over. Met twee man vrij voor het doel waar de bal niet wilde komen, ging er helaas ook een grote kans verloren. Ondanks dat we onder druk stonden, profiteerde Thomas van een misstap van Victoria door de 4-1 binnen te schieten en vervolgens snel daarna ook de 5-1 het hoekje in te lopen, dit ondanks de hete adem van verdedigers in zijn nek. EJ kreeg nog een bal vanuit de lucht te verwerken op het doel, dat was wat lastig en na nog een corner voor FC Breukelen was het weer opletten geblazen achterin. Maar Nikki gooide mooi de boel op slot achterin, helaas lukte het de spits van Victoria vervolgens dan toch om langs een andere weg door te breken en de 5-2 was een feit.

De wedstrijd kon je vergelijken met touwtrekken. Het spel ging om de haverklap over van de ene helft naar de andere helft van het veld. Vanuit een corner was het wederom de spits van Victoria (het enige meisje bij hen) die via de borst de bal binnen zag gaan en het 5-3 werd. Welk team zou er nu uiteindelijk aan het langste eind gaan trekken? Kerran, die her en der de ballen onderschepte op het middenveld, speelde Thomas nog mooi aan. Die ging vervolgens in zijn eentje op de keeper af, maar helaas dit keer zonder goed resultaat. Tim, die we als keeper niet meer kunnen missen, kon helaas niet voorkomen dat de 5-4 nog onverwachts achter hem viel. Dan klinkt bij de nieuwe aftrap gelukkig het eindsignaal en komen we goed weg met drie punten!

Al met al een wedstrijd dit keer waarin we genoeg kansen kregen, deze niet altijd benutten en waarbij de verdediging ook bij tijd en wijlen niet optimaal was. Maar zoals gezegd: “Ook mindere wedstrijden kunnen gewonnen worden. Het zijn de drie punten die weer lekker meetellen”