C1 morst punten in Hoofddorp

Na een hele reeks topwedstrijden tegen de rechtstreekse concurrenten (FC Amsterdam 2x, Maarssen en CSW) en de strijd om de KNVB districtsbeker (v.v. Maarssen C1 en v.v. De Meern C1) waarin er uitstekend werd gepresteerd, stond er vandaag een op papier wat eenvoudigere wedstrijd op het programma tegen het laaggeklasseerde s.v. Hoofddorp C3. Dat dit team echter tot verrassingen kan zorgen, wisten FC Amsterdam en CSW reeds. Alhoewel de spelers hiervoor waren gewaarschuwd, bleek het vandaag voor het merendeel van de spelers niet mogelijk om zich hiervoor optimaal op te laden.

Met een te slappe en ongeïnspireerde instelling dachten de mannen van de C1 dit klusje wel te kunnen klaren. Naast een tot op de bot gemotiveerde tegenstander troffen de heren vandaag echter ook een knollenveld, waarop de normaal soepel verlopende combinaties onmogelijk waren. Een eersteklasser onwaardig, maar ja … ook hierop moeten we normaal gesproken de bovenliggende partij kunnen zijn.

De startopstelling: Doel Jesse S; Achter Mels, Junior, Nik en Douwe; Midden: Roy, Jesse en Michael; Voor: Emin, Olivier en Justin. Wissels: Lars, Niels en Max. Als snel ondervonden we de intenties van de tegenstander; fel werden we op de huid gezeten, waarbij de sterkte en kwaliteit van het witte FC Breukelen-textiel regelmatig getest werden. De scheidsrechter bleek hierin mee te willen gaan en liet (te) veel toe en besloot een grove charge op Justin niet te bestraffen. Justin, kermend van de pijn, kon na vier minuten echter het veld alweer verlaten en moest zich teleurgesteld laten vervangen door Lars. Michael schoof hierdoor een linie naar voren. De toon was echter gezet en de irritaties hierover werden zicht- en hoorbaar, binnen en buiten het veld. Op een paar kleine kansjes na bleef het echter tot de rust 0-0. FC Breukelen had tot dan toe een licht veldoverwicht, de wedstrijd kon alle kanten nog op, het spel was niet om aan te zien. In niets bleek dat hier een eventuele kandidaat voor het kampioenschap speelde.

Het ging dan ook al snel fout aan het begin van de tweede helft. De normaal gesproken altijd zekere Junior maakt een van z’n zeldzame foutjes, waardoor de tegenstander de bal pardoes in de schoenen kreeg. Oog in oog met Jesse maakte deze dankbaar gebruik van dit buitenkansje en bracht Hoofddorp op een onverwachte 1-0 voorsprong. Niet qua spel, maar wel qua instelling zeker niet onverdiend. Ook na deze tegenslag hervond FC Breukelen zich niet. Veel gemopper en geklaag, Hoofddorp gooide er een gezond portie passie in en verdedigde de onverwacht verkregen voorsprong met hand en tand. Max en Niels werden ingebracht voor Nik en Lars, de druk moest worden opgevoerd.

Het spel bleef echter slordig en in plaats van kansen op de gelijkmaker kreeg Hoofddorp zelfs kansen op de 2-0 en hing een stunt in de lucht. Met nog twaalf minuten te spelen gooide FC Breukelen er dan eindelijk een schepje boven op en kwamen we voor het eerst echt dreigend voor het doel van de tegenstander. Meer dan een hele reeks mislukte corners (de cornervlag stond in een ‘kuil’ vanwaaruit de bal nauwelijks voor te krijgen was) leverde dit echter niet op. Een voorzet van Roy leek de aansluiting te geven, de inzet van Emin werd echter door de prima en lange keeper van de lijn gehaald. Vijf minuten voor tijd wisten we dan eindelijk een corner goed voor het doel te krijgen en was het de kleinste man van het veld Roy ;-) die de bal koppend achter de grabbelende keeper wist te krijgen: 1-1. Teleurstelling bij Hoofddorp dat toch nog probeerde de overwinning binnen te slepen. FC Breukelen leek echter tevreden en hield de schade en het puntverlies verder beperkt.

Mannen, op zich is er niets mee om ook eens een mindere dag te hebben. Na zo’n geweldige reeks lijkt dat ook vrij normaal en de voorsprong is nog altijd vijf punten. Echter, en zoals al eerder gezegd, de beginfase en de instelling die je vanaf het startsignaal laat zien, bepalen voor een groot deel het verdere verloop van de wedstrijd. Elke wedstrijd weer, een veilige voorsprong is zo weer verspeeld!

Was het al geen al te goede dag, de middag eindigde voor pechvogel Justin en vader Walter nog eens extra vervelend door een aanrijding op de N201 bij Hoofddorp. De auto in de kreukels en de al geblesseerd geraakte Justin blijkt dusdanig last van dit ongeval te ondervinden, dat hij voorlopig even rust moet houden. Sterkte voor hem, we zien je hopelijk snel weer langs de lijn flitsen.

10 maart 2012, s.v. Hoofddorp C3 - FC Breukelen C1: 1-1 (0-0)

Overige uitslagen

CSW C1 - ASV De Dijk 0-1; Amstelveen C1 - v.v. Maarssen C1 3-4; DIOS C1 - Jong Aalsmeer United C1 3-1; FC Amsterdam C1 - De Meern C2 6-0; Argon C2 - Elinkwijk C2 3-3.

De concurrenten FC Amsterdam en v.v. Maarssen wisten vandaag dus wel de volle buit te pakken en lopen twee punten in. Volgende week (uit tegen DIOS) de mogelijkheid om jullie te revancheren en weer vol voor de winst te gaan. Dit is ook nodig om de concurrentie op afstand te houden. Aanvang in Nieuw-Vennep is 11.45 uur, verzamelen en vertrek 10.00 uur bij FC Breukelen.