Piet Zwanink scoort voor Veteranen 3

fcweesp.jpg

Op het mooie maar harde kunstgras van FC Weesp speelde FC Breukelen Veteranen 3 zaterdag tegen - of liever gezegd: mét - FC Weesp Veteranen 2. Een telraam in de dugout was zeker op zijn plaats geweest. Wijzelf kwamen na afloop van de zeer sportieve partij tot een eindscore van 1-13, maar het op wedstrijdsecretariaat van de Weespers tikte men snel 1-14 in op de pc en gaf deze uitslag door aan de KNVB. Nou ja, 1-13 of 1-14, het zal allemaal wel. Feit is dat de historische zevende treffer vandaag in de tweede helft vanaf de penaltystip kwam van de voet van speler/leider/grensrechter/verzorger/invaller/erelid Piet Zwanink (70+). Vandaag ontbraken Ton, Kees, Jurg, Maxim en Gerard.

Twee seizoenen terug wonnen we ook in Weesp, toen met 0-10, en de één-na-laatste plek van de blauwe formatie op de ranglijst voorspelde dat het niet echt een moeilijke middag zou worden voor FC Breukelen Ve3. Via twee snelle goals van Gertjan en Co (met links) en met zes handenvol gemiste kansen was de toon gezet: dit kon vandaag niet fout gaan. Keeper Jaap van Ewijk dacht daar toch heel even iets anders over. Op het door hem zo geliefde kunstgras dook hij half over een gemakkelijke bal heen en gaf Weesp via hun spits weer hoop: 1-2. Door een mooie aanval van Weesp met een bijna-kopbal en een verre lob die net over de lat zeilde, beet FC Weesp plots fel van zich af. Gelukkig krulde Joost vlak voor de rust de 1-3 langs de doelman en de marge was weer iets dragelijker.

Na de rust stonden de sterren voor FC Breukelen nog gunstiger: een zonnetje aan een strakblauwe hemel, prima temperaturen, een zacht windje in de rug en nog maar tien FC Weesp-spelers in het veld. Ik zal u alle vergeefse doelpogingen en alle aanvallen die leidden tot de goals besparen, want van een echte wedstrijd was geen moment meer sprake. Eenrichtingsverkeer. Danzkij treffers van Jan (4), Joost (2), Piet (1), Paul (1), Marc (1) en een eigen treffer van FC Weesp liepen we gemakkelijk uit naar 1-13. Nogmaals, wie de veertiende goal moet hebben gescoord, ik heb geen flauw idee. Door de ruime zege klimt Veteranen 3 naar een knappe vierde plaats en passeert daarmee ASV Arsenal Ve2 dat vandaag verrassend met 2-4 van Bloemenkwartier Ve1 verloor.