D1 boekt geweldige overwinning op topploeg

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen FC Almere City D2 op het programma. De wedstrijd was op een vroeg tijdstip ingepland, waardoor spelers en ouders reeds om 7.30 uur richting Almere Stad vertrokken. Bij aankomst waren onze jongens onder de indruk van het Mitsubishi Forklift Stadion. Het eerste elftal van FC Almere City, voorheen FC Omniworld, speelt namelijk in de Jupiler League. In het begin van het seizoen werd onze D1 door deze tegenstander volledig weggetikt. We waren dus gewaarschuwd. Onder indruk van het stadion en van de goede tegenstander maakten dat de verwachtingen minder hooggespannen waren. Onbevangen begonnen onze jongens aan de wedstrijd.

Door het snel druk zetten en het feller spelen van onze D1 kwam de tegenstander niet in hun spel. Ondanks de kwaliteiten van FC Almere City was het juist de verdienste van onze jongens dat zij nauwelijks kansen konden creëren. De tegenstander raakte geïrriteerd en vergat soms te voetballen. Nadat Jochem Janssen was doorgebroken, werd hij door de Almeerse keeper onderuitgehaald buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter weigerde de keeper uit het veld te sturen. Diverse overtredingen op onze spelers (Bob Keuning, Sam Rockx, Bobby van der Post) volgden elkaar in een rap tempo op. Het meegereisde publiek van FC Breukelen begon te morren, waarna de scheidsrechter voor enkele minuten het spel stillegde om zijn beklag erover te doen.

De toon was gezet. Onze jongens bleven uiterst geconcentreerd en fel voetballen en gaven daarom niets weg. De verdediging onder aanvoering van Jordi Grilk stond als een huis! Het harde werken van onze D1 resulteerde uiteindelijk in een welverdiende voorsprong. Spits Jordi Hahury wist met een uiterst bekeken lob de Almeerse keeper te verschalken: 0-1 voor FC Breukelen! Na dit doelpunt begon FC Breukelen achteruit te voetballen en werden onze aanvallers niet meer bereikt. FC Almere City kwam beter in het spel en kreeg zelfs enkele kansen. Door toedoen van keeper Sam konden zij die kansen toch niet verzilveren.

FC Almere City begon voortvarend aan de tweede helft. Onze jongens werden onder druk gezet. Het spel speelde zich vooral voor het

doel van Sam af, maar net als in de eerste helft bleef ons team erg goed op de been. De druk werd groter en groter, maar eindelijk zat het onze jongens een keer mee. Na een goede pass van Mees stevenden Jochem Janssen en Job Sibbing op het doel van de tegenstander af. Waar je zou verwachten dat Job de mee opgekomen Jochem zou aanspelen, rondde Job zelf subliem af, binnenkant paal: 0-2! Even leek het erop dat FC Almere City terug kon komen. Uiteindelijk hebben onze jongens als team door concentratie, werklust en inzet goed standgehouden. Hulde aan het hele team, onze jongens van de D1!

FC Breukelen D1 op bezoek bij FC Almere City D2 in het Mitsubishi Forklift Stadion. (Foto: Jos Hahury.)