Knappe zege B1 op IJsselmeervogels B2

Na de wedstrijd van vorige week tegen Argon B2 (1-1) wisten de jongens van FC Breukelen B1 direct dat er twee belangrijke weken aan kwamen in de strijd in de onderste regionen. Allereerst zou IJsselmeervogels op bezoek komen alvorens Sporting’70 afreist naar de Broekdijk Oost. Keeper Remco heeft helaas wederom een blessure opgelopen en hij zal de komende tijd weer vervangen worden door C1-keeper Jesse Schreurs. Jesse heeft in het begin van dit seizoen zoals misschien bekend al een aantal maanden gekeept in de B1 en dus is hij geen onbekende voor het team. Verder keerde Tobias terug centraal in de verdediging nadat hij vorige week afwezig was.

Sterke eerste helft

FC Breukelen begon scherp aan de wedstrijd. De verdediging, bestaande uit Jantijn, Bob, Tobias en Chris, wist het geduld te bewaren achterin en zocht gestaag de aanval waar het in het begin van de wedstrijd vaak stukliep. Na tien minuten waren er nog geen kansen genoteerd voor beide ploegen en IJsselmeervogels kwam prompt op 0-1. Een indraaiende corner van de linkerkant kon niet weggewerkt worden door Zaid en belandde daardoor in het doel. FC Breukelen ging absoluut niet bij de pakken neerzitten, maar pakte het spel weer op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het was dezelfde Zaid die tien minuten na de openingstreffer de gelijkmaker langs de keeper wist te schuiven op goed aangeven van Jantijn. Dit gaf FC Breukelen het vertrouwen wat het nodig had, want op twee schoten na, die goed gekeerd werden door Jesse, kreeg IJsselmeervogels geen kans meer in de eerste helft. FC Breukelen domineerde zoals gezegd het spel vanachteruit, al werd af en toe te gemakkelijk de lange bal gespeeld. Een minuut of vijf later kwam FC Breukelen op een 2-1 voorsprong. Het was Chris die een afslaande bal na een corner weer terug het zestienmetergebied in bracht en bediende daarmee Scott die à la Bep Bakhuys de bal tegen de touwens wist te koppen. Dit was tevens de ruststand. Opvallend in de eerste helft was dat IJsselmeervogels zijn beste man, de linksbuiten, na een half uur wisselde en daarmee zelf de angel uit de ploeg haalde.

Slordig tweede bedrijf

Na rust was Stef de vervanger van Michiel en hij maakte zijn slechte invalbeurt van vorige week al goed door binnen enkele minuten de 3-1 te scoren. Bob nam de bal bij de eerste paal goed aan op de borst om hem vervolgens in de lucht door te tikken naar de tweede paal en daar was Stef er snel bij om de bal binnen te schieten. Snel daarna leek FC Breukelen de bal in het slot te gooien via Bob. Bob kopte de bal snoeihard binnen na een goede corner van Jantijn die daarmee zijn tweede assist van de middag liet noteren. IJsselmeervogels ging direct hierna achterin 1-op-1 spelen wat voor onrust zorgde in de defensie van FC Breukelen. De thuisploeg kreeg een aantal kansen om de score te laten oplopen via Donny, Giorginho en Scott, maar het was IJsselmeervogels dat iets terugdeed door de 4-2 op het scorebord te zetten. FC Breukelen kreeg meer en meer mogelijkheden om de 5-2 te maken, maar het hield de wedstrijd op knullige wijze nog enigszins spannend. IJsselmeervogels wist echter ook geen kansen meer de creëren en zo nam de frustratie bij hen toe. Tobias wist luttele minuten de wedstrijd definitief te beslissen door de 5-2 te maken nadat hij de keeper op fraaie wijze omspeeld had. Smet op deze wedstrijd was de frustratie die gedurende het duel toenam bij IJsselmeervogels. Dit mondde uit in een onnodig opstootje na een overtreding op Jantijn, wat bekwaam gesust werd door de goed leidende arbiter.

Juiste instelling

De goed spelende Chris moest het veld helaas vroegtijdig verlaten met kramp en FC Breukelen moest verder met tien man doordat het door de wissels heen was. Hij kwam nog terug voor een paar minuten, maar nadat Tobias de 5-2 gemaakt had, werd het zekere voor het onzekere genomen en werd Chris naar de kant gehaald. De complimenten moeten worden gemaakt naar het gehele team dat deze wedstrijd op een uitstekende manier, met de juiste mentaliteit benaderd heeft en afsloot met een prima overwinning. FC Breukelen B1 is inmiddels een plekje gestegen op de ranglijst. Volgende week komt dus Sporting’70 op bezoek dat na deze speelronde twee punten achterstaat op FC Breukelen. Aftrap is op een ongebruikelijk tijdstip voor de B1, te weten 14.30 uur.

Man of the Match: Jantijn.

10 maart 2012, FC Breukelen B1 - IJsselmeervogels B2 5-2 (2-1)

0-1 IJsselmeervogels