E4 wint weer in laatste minuut

Na een koude winterstop kwam de E4 afgelopen zaterdag eindelijk weer in het veld om de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie te spelen. De tegenstander was de E1 van buurman s,v, De Vecht, een team met grote tweedejaars E-spelers. Na de eerste gewonnen wedstrijd tegen Wasmeer waren de verwachtingen hooggespannen. Helaas was Milan een weekendje weg (lekker bezig, Frank!), dus moesten we het zonder onze topscorer stellen.

De E4 kwam goed uit de startblokken. De verdediging had de instructie gekregen om ‘hoog’ te verdedigen, de aanvallers moesten de verdediging van De Vecht vastzetten. Dit ging in de eerste helft prima. FC Breukelen was het betere team en creëerde meerdere kansen. Eén van deze kansen werd benut door een oplettende Wessel die de bal, met links, langs de keeper tikte.

De tweede helft wisselde De Vecht van keeper en dat maakte het een stuk moeilijker voor FC Breukelen, de ingewisselde keeper bleek een buitengewoon goede voetballer. Waar in de eerste helft De Vecht nog van het doel weggehouden kon worden, zakte FC Breukelen in de tweedee helft steeds meer in. Een tegendoelpunt kon niet uitblijven. FC Breukelen E4 bezit echter een fantastische keeper! Met meerdere wereldreddingen hield Mart ons in deze fase op de been. Helaas kon ook hij de onvermijdelijke gelijkmaker uiteindelijk niet voorkomen. En zo werd de 1-1 eindstand bereikt, tenminste, dat dacht iedeeen …

Na een overtreding op Sten kreeg FC Breukelen een vrije trap, bijna op de zijlijn. Wessel en Jim gingen voor de keeper staan en Rafael zette zich achter de bal. Met een enorme trap ging de bal van Rafael richting doel en de keeper van De Vecht was zo afgeleid door Jim en Wessel, dat de bal ineens achter hem tegen het net sloeg: 2-1 voor FC Breukelen! Bijna onmiddelijk na de aftrap klonk het laatste fluitsignaal en waren er weer drie punten binnen. Mart, Diana, Rafael, Klaas Pieter, Elias, Sten, Jim en Wessel, weer een uitstekende prestatie, ga zo door! Jullie (nog steeds) trotse leider.