FC Breukelen C4 verslaat s.v. Argon C5

Het was alweer een aantal weken geleden dat de C4 op de grasmat mocht aantreden. Twee afgelaste wedstrijden vanwege sneeuw en ijs. Daarna een KNVB-weekeinde zonder wedstrijd en ten slotte een wedstrijdvrij weekeinde. De vorige wedstrijd werd met uit met 2-4 van s.v. Huizen C6 gewonnen. Deze week stond de tweede match in de voorjaarcompetitie tegen s.v. Argon C5 op het programma. Weer eens op kunstgras. Hoewel via de mail duidelijk kenbaar gemaakt was dat er werd verzameld om 11.45 uur, had niet iedereen dit gelezen en druppelden de spelers binnen. Maar toch kon er ruim voor de wedstrijd gestart worden met de warming-up.

De C4 kwam goed uit de starblokken en maakte vanaf de eerste minuut duidelijk dat ze wilden winnen. Argon werd behoorlijk onder druk gezet. En in de 3e minuut was het al raak. Een corner van links van de voet van Roman werd door de Argon-keeper verkeerd ingeschat en hij liet de bal voor de voeten van Michael uit zijn handen glippen. Michael was alert en kon de bal intikken: 1-0. Twee minuten later was het weer raak. Sam was door Bram op links de diepte in gestuurd en hield het overzicht. In plaats van een voorzet legde hij de bal prima terug op Roman net buiten de zestienmeter. Roman aarzelde geen seconde en haalde uit. De bal verdween in de rechterbovenhoek achter de keeper: 2-0.

Dat beloofde wat voor de rest van de wedstrijd. De mannen van de C4 bleven gericht op de aanval en waren niet af te stoppen door de verdediging van Argon. Over rechts, over links en door het midden werd het doel van de tegenstander belaagd. Toch duurde het nog tot de 15e minuut eer de volgende treffer kon worden aangetekend. Een corner vanaf links, dit keer door Bram genomen. Michael werd door de defensie van Argon, over het algemeen behoorlijk lange jongens, geheel vrijgelaten en kon ongehinderd binnenkoppen: 3-0. Daarna zakte de C4 wat in. Het spel werd wat slordiger en men was wat minder fel op de bal. Toch volgden er nog een aantal kansen maar de lat en de kruising stonden een vierde goal in de weg. Het weinige wedstrijdritme ging de mannen parten spelen.

De tweede helft liet een heel ander spelbeeld zien. Argon bracht verse spelers in en hun voorhoede werd sterker. Men kon elkaar beter vinden en de mannen van de C4 bleven wat te veel achterin hangen, waardoor de afstand tussen de linies te groot werd. Voor het middenveld is dat natuurlijk niet te belopen. Toch was het FC Breukelen dat in de 23e minuut van de tweede helft scoorde uit een wat curieus moment. Lukas werd op rechts aangespeeld en nam de bal aan, maar zag de grensrechter vlaggen voor buitenspel. Het spel viel even stil. De scheidsrechter had echter niet gefloten en dus pikte Lukas snel de stilliggende bal weer op en zijn afgemeten voorzet kon door Lars netjes binnengeknikt worden: 4-0.

Het laatste deel van de wedstrijd was echter voor Argon dat furieus op zoek ging naar een treffer. De C4 ging te veel achteruitvoetballen en liet zich in de verdediging drukken. Justin wist nog een aantal afstandsschoten hoog uit het doel te houden. In de 29e minuut werd de C4 verdediging echter uiteengespeeld en trof Argon doel: 4-1. Argon bleef de aanval zoeken en in de 34e minuut werd met een schot vanuit de melee in het zestienmetergebied de eindstand bepaald op 4-2.

3 maart 2012, FC Breukelen C4 - s.v. Argon C5 4-2 (3-0)