E1 zet stijgende lijn voort

Na een winterpauze van enkele weken werd afgelopen zaterdag door de E1 de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie gespeeld. Na het onnodige verlies tegen v.v. Nederhorst E1 in de eerste wedstrijd, was nu hsv Wasmeer E1 de tegenstander. Een team waar voor de winterstop nog met 5-2 van was verloren. Vanaf het beginsignaal was het duidelijk dat FC Breukelen E1 dit keer geen genoegen zou nemen met minder dan drie punten. Er werd als TEAM gevoetbald, met goed samenspel, veel inzet, en een positieve coaching naar elkaar. De winst van 3-5 was dan ook meer dan verdiend.

Het eerste doelpunt was een knap staaltje voetbal. Na een goede inspeelpass van Jochum draaide Ruben de bal in één keer door op Thijs die zijn tegenstander makkelijk passeerde en oog in oog met de keeper stond. In plaats van zelf te schieten, speelde hij de bal vervolgens op Levi die vrij bij de tweede paal in kon tikken. Prachtig gespeeld E1! Daarna volgden nog vele mooie aanvallen en steekpasses, maar lukten het Thijs en Ruben helaas niet om de keeper van Wasmeer nogmaals te passeren.

De verdediging met Jochum, Roger en Tieme speelde zeer geconcentreerd en door het voortdurende meeverdedigen van Levi kreeg

Wasmeer nauwelijks kansen. Na weer een mooie aanval, met voorbereidend werk van Jochum, scoorde Thijs de 0-2. Daarna verslapte de felheid een beetje en maakte Wasmeer dankbaar gebruik van het minder druk zetten op de bal, waardoor het binnen vijf minuten 2-2 werd. Gelukkig was Jurriaan inmiddels binnen de lijnen gekomen. Uit een afgeslagen corner kreeg hij de bal voor zijn voeten en haalde zonder te denken uit. Vanaf een meter of 25 verdween de bal in de hoek van het doel, buiten het bereik van de keeper van Wasmeer: 2-3.

Na de rust hetzelfde spelbeeld: FC Breukelen legde enkele fraaie aanvallen op de mat waarbij ook Ezra zich met enkele mooie passeerbewegingen en passes liet gelden. Achterin werd goed en geconcentreerd verdedigd met doelman Daan als betrouwbare

sluitpost. Een overtreding van Wasmeer betekende halverwege de tweede helft een vrije trap voor FC Breukelen op zo’n 20 meter van

het doel die door Levi snoeihard en recht door het midden werd ingeschoten: 2-4. Ook nu bleef Wasmeer weer geloven in een puntje en trok vol ten aanval. Uit een corner en een klutsbal werd Daan met een laag schot gepasseerd. Met een uiterste inspanning tikte Jochum de bal bijna nog naast, maar helaas verdween de bal net via de paal in het doel.

Dat FC Breukelen in deze moeilijke fase goed bleef voetballen, en niet wilde opgeven, was de grote winst van vandaag. Een prima uittrap van Daan viel net over de verdediging van Wasmeer. De bal stuiterde één keer, waarna Ruben de bal met links over de keeper van Wasmeer volleyde: 3-5 en de winst was veilig gesteld. Zeker nadat Daan in de laatst minuut nog een ‘onmogelijke’ bal uit de hoek dook.

Prima gedaan E1! Als jullie op deze manier als TEAM blijven spelen, dan kunnen we nog een aantal leuke wedstrijden tegemoet zien.

3 maart 2012, hsv Wasmeer E1 - FC Breukelen E1 3-5 (2-3)