Hoofdklasse lonkt voor C1 na zege op FC Amsterdam C1

fc-amsterdam.jpg

Vandaag alweer een topper! Na de sensationele kwartfinale in de beker, de wedstrijd van vorige week tegen concurrent CSW, was het vandaag weer de beurt aan FC Amsterdam C1, na vorige week de nieuwe nummer 2. FC Amsterdam, dat op zeven punten achterstand stond, kwam met maar één opdracht naar Breukelen en dat was om het gat terug te brengen tot vier punten, dus kwam om te winnen. De wedstrijd begon 35 minuten later dan gepland vanwege het ontbreken van de spelerskaarten. Dat kwam ons bekend voor (denk aan onze eerste reis naar sportpark Strandvliet en de reden van het strafpunt voor de tegenpartij), en gezien het forse postuur van een aantal van de tegenstanders een reden voor de scheidsrechter om dit nader onder de loep te nemen.

FC Amsterdam kreeg een half uur respijt en na 28 minuten kwamen de kaarten boven tafel (de leider bleek met de kaarten nog onderweg). Van minimaal één FC Amsterdam-speler bleken de gegevens niet te kloppen en deze werd dan ook van het nieuwe elektronische formulier gehaald.

De basis vandaag: Doel: Jesse S, Achter: Mels, Nik, Junior en Douwe, Midden: Roy, Jesse van R en Lars, Voor: Justin, Emin en Michael. Wissels: Olivier (nog niet klaar voor een hele wedstrijd), Max, Niels en Stan (zoals altijd paraat). Om 11.20 uur konden we dan eindelijk beginnen en het werd ons al snel duidelijk dat ons een moeilijke ochtend te wachten stond. Met veel overgave en overtuiging gingen de atletische jongens (zeg maar mannen, zelfs wij moesten omhoog kijken) de strijd aan. Het leek wel of onze jongens (en toch hebben wij er ook een paar flinke knapen tussen zitten) geïntimideerd waren door deze (op A- of B-junioren lijkende) voetballers uit Amsterdam Zuidoost.

De verdediging van FC Amsterdam stond goed, FC Breukelen wist zich slechts een paar kleine kansjes te creëren. Toch kwam ook FC Breukelen niet echt in de problemen (op dat ene moment in de 8e minuut na) en waren de teams aan elkaar gewaagd, voetballend was de eerste helft voor FC Amsterdam. In de 8e minuut ging het dus even helemaal fout door een misverstand tussen twee verdedigers werd er niet kordaat ingegrepen en was het voor FC Amsterdam vervolgens een koud kunstje om de 0-1 binnen te werken. Ai, die hadden we even niet verwacht! Een schepje er bovenop dus maar …

Toch liep het niet echt lekker, de aanvallen liepen niet, FC Amsterdam zat er fel op en we misten een beetje de bravoure die we normaal gesproken uitstralen. In de 15e minuut werd Michael op snelheid neergehaald, hetgeen door de prima leidende scheidsrechter met geel werd bestraft. Justin kwam op z’n nieuwe schoentjes steeds beter in z’n spel, maar wist op de beslissende momenten de kracht nog niet te vinden om goed in te schieten. FC Amsterdam liet zich een beetje zakken, vastberaden om de 0-1 te verdedigen. Tot aan rust gebeurde er verder weinig meer en zo zochten we enigszins teleurgesteld de kleedkamer op. Olivier werd ingebracht voor Emin, aanvoerder Jesse gaf aan het nog even te willen proberen, maar eigenlijk graag gewisseld wilde worden.

De eerste minuten na rust bleef FC Breukelen redelijk machteloos, maar we hadden met Olivier wel meer diepte in het spel. Het was Olivier zelf die Michael probeerde te bereiken. Met een beetje geluk lukte dit, Michael bleef sterk op de been en kond de gelijkmaker noteren. De 1-1 werd met groot enthousiasme gevierd en was voor FC Amsterdam het sein om alles of niets te gaan spelen – aan een gelijkspel hadden zij immers niets. Jesse liet zich direct wisselen voor Max, Michael ging ‘op 10’spelen en Max linksbuiten. De druk op het doel van Jesse Schreurs nam toe, FC Breukelen kwam er in die fase even moeilijk uit. Echter waren de uitbraken levensgevaarlijk en moesten de grote mannen van FC Amsterdam regelmatig aan de noodrem trekken. Dit leverde nog een gele kaart op na een overtreding op Justin, toch moet gezegd dat de wedstrijd deze keer zeker niet uit de hand liep en we kunnen spreken van een sportieve, maar scherpe strijd.

Roy, die een prima wedstrijd speelde, kreeg ook geel na een paar keer net te laat een sliding in te zetten. FC Breukelen kreeg door het 1-op-1-spel van FC Amsterdam steeds meer ruimte wat resulteerde in scoringskansen voor Olivier en Justin. Roy werd gewisseld voor Niels ter bescherming tegen een tweede kaart. Met nog zes minuten op de klok stuurde Niels Justin weg op rechts. Op snelheid kon hij kiezen om de bal breed te leggen of een schot te wagen. Hij koos voor het laatste en met succes! Een schitterende goal bracht de 2-1 en winst voor FC Breukelen. Na het laatste fluitsignaal stortte een aantal Amsterdammers teleurgesteld ter aarde. Met nu tien punten achterstand rest hun niet veel anders meer dan te strijden voor plaats 2.

Onze C1 vierde deze overwinning alsof het kampioenschap al binnen was gehaald, maar zo ver is het nog lang niet! Ok, de hoofdklasse lonkt dan wel, toch moeten we nog zes wedstrijden spelen waarin we niet mogen verslappen. De tweede plaats is nu weer overgenomen door onze buren v.v. Maarssen, het gat blijft zeven punten. v.v. Maarssen speelt overigens nog tegen CSW en FC Amsterdam. De gemeente Stichtse Vecht doet het dus goed en levert momenteel dus de eerste en tweede plaats in de eerste klasse 04!

3 maart 2012, FC Breukelen C1 – FC Amsterdam C1: 2-1 (0-1)

Overige uitslagen

v.v. De Meern C2 - DIOS C1 0-0; Jong Aalsmeer United C1 - CSW C1 1-2; Hoofddorp C3 - Elinkwijk C2 0-3; v.v. Maarssen C1 - Argon C2 4-0; ASV De Dijk C1 - Amstelveen C1: wordt op 8 maart gespeeld.