FC Breukelen B1 pakt punt tegen s.v. Argon B1

argon.jpg
Nadat vorige week woensdag met 2-2 gelijkgespeeld was tegen derdedivisionist v.v. De Meern B1, vorige week zaterdag inspiratieloos met 3-2 verloren werd bij Wasmeer B1, stond op 3-3-2012 de uitwedstrijd tegen s.v. Argon B1 op het programma. Opvallend in het wedstrijdprogramma van de B1 is dat met nog tien wedstrijden te spelen (inclusief vandaag), men er nog zes thuis krijgt en vier uit. Dit zou wel eens een belangrijke rol kunnen gaan spelen in de strijd tegen degradatie die het team inmiddels voert.

Ogenschijnlijk gunstig programma

Daarbij komt ook nog eens dat de mindere ‘goden’ uit de competitie nog naar Breukelen moeten komen en wij de uitwedstrijden spelen tegen koploper NVC, nummer 4 Victoria, nummer 6 Hoogland en vandaag dus de uitwedstrijd tegen nummer 3 s.v. Argon. Elk punt wat gepakt wordt, kan dus in feite als bonuspunt gezien worden en de belangrijke punten zullen thuis behaald moeten gaan worden. Echter, in deze competitie is wel gebleken dat iedereen van iedereen kan winnen dus wat dat betreft biedt dit vooruitzicht absoluut geen voorbode.

Nieuwe speler

Inmiddels heeft FC Breukelen B1 een nieuwkomer mogen verwelkomen in de persoon van Donny. Donny heeft de afgelopen jaren bij

Elinkwijk gevoetbald en heeft besloten dit seizoen af te maken bij FC Breukelen. Vorige week was hij nog niet speelgerechtigd, maar deze week is al het papierwerk afgerond en maakte hij direct zijn debuut in de basis. Zonder de afwezige Tobias maar met Nino, normaliter A1-speler, en Junior die in de C1 speelt in de gelederen, werd op het late tijdstip van 15.00 uur afgetrapt aan de Hoofdweg in Mijdrecht. De eerste helft was pover, weinig echte kansen voor beide elftallen en geen van de partijen kon de wedstrijd na zich toe trekken. Van beide kanten waren er slordigheden die leidden tot mogelijkheden, maar honderdprocentkansen vielen er niet te noteren. Echter was er wel veel strijdlust te zien van beide kanten wat het nog enigszins goedmaakte.

Vermakelijk

De tweede helft daarentegen was uiterst vermakelijk. FC Breukelen begon scherp aan dit tweede bedrijf en wist Argon op eigen helft te

houden en zorgde ervoor dat Argon moest gaan counteren, maar ook die tegenstoten werden vaak al snel in de kiem gesmoord. Dit redelijk goede spel resulteerde in een levensgrote kans van Zaid na een uur spelen. In de 65e minuut kwam FC Breukelen op voorsprong door Michiel. Stef wist na goed doorzetten de bal voor te zetten waar Alexander in eerste instantie onder de bal doorging, echter was Michiel attent bij de tweede paal en kon via een been van een tegenstander de bal in het doel werken. Hoe gedisciplineerd de wedstrijd het eerste uur van beide kanten was, de laatste twintig minuten waren vrij hectisch. Het veld werd enorm groot doordat beide elftallen ogenschijnlijk vermoeid raakten en er een hoop verkeerde keuzes werden gemaakt.

Terecht punt

Keeper Remco had in de eerste helft wat moeite met ballen wegtrappen op het slechte hoofdveld van Argon, maar verder hield hij FC

Breukelen met een aantal knappe reddingen in de wedstrijd. Uitgerekend hij was het dan ook die de gelijkmaker inleidde in de 70e minuut door slecht wegwerken van de bal. Hierna leken aan de kant van FC Breukelen alle stoppen door te slaan, verdedigers gingen ongeremd aanvallen en dit zorgde ervoor dat Argon nog een aantal goede mogelijkheden kreeg om de winst in deze wedstrijd te pakken. Eén keer werd de lat geraakt en één keer ging de bal slechts rakelings naast. Ook FC Breukelen kreeg nog een kans via wederom Zaïd en leek op de winnende treffer af te gaan via Hans, maar op dat moment floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Trots

FC Breukelen behaalde een punt in een uitwedstrijd tegen een ploeg die meedraait in de top van de competitie en dus mag het hier

absoluut trots op zijn. Gezien het spelbeeld tot en met de 0-1 had er zeker meer in gezeten en daarom overheerst er ook weer teleurstelling dat men het toch uit handen heeft gegeven. Volgende week een belangrijke thuiswedstrijd tegen v.v. IJsselmeervogels B2, aftrap om 12.30 uur en uw support is van harte welkom!

2012-03-04_zaid.jpg

Man of the Match: Zaïd.

3 maart 2012, s.v. Argon B2 – FC Breukelen B1 1-1 (0-0)

0-1 Michiel

1-1 Argon

Opstelling: Remco; Jantijn (’63 Junior), Bob, Nino, Chris; Michiel, Hans, Zaïd; Giorginho (’60 Alexander), Scott en Donny (’65 Stef).