FC Breukelen 1 laat grote kans op drie punten onbenut

FC Breukelen deed zoals vaker dit seizoen zichzelf tekort en verspeelde twee punten daar waar een driepunter meer dan verdiend geweest zou zijn. FC ‘s-Gravenzande schakelde dinsdag nog hoofdklasser Quick Boys uit voor de beker, maar kwam naar Breukelen om niet te verliezen. Vanuit een gegroepeerde defensie loerde het op fouten en balverlies van de tegenstander om dan in de omschakeling razendsnel de aanval te zoeken.

Verkeerde keuzes

FC Breukelen speelde FC ‘s-Gravezande in het begin van de eerste helft in de kaart door soms de verkeerde keuzes te maken en het drukke middenveld in te spelen in plaats van over te slaan. In de derde minuut kaatste Eddy Vorm de inspeelpass vanuit de verdediging ongelukkig in de voeten van een van de spitsen van de tegenstander en leidde zo ongewild een van de schaarse tegenaanvallen van FC ’s-Gravenzande in. Door miscommunicatie tussen Alex Sacca en de verdediging stond de 0-1 door Yuri Westhoff op het bord. Het was het eerste doelpunt en zou ook het enige doelpunt blijven dat de jonge Breukelense verdediging in de laatste drie thuiswedstrijden tegen heeft gekregen.

Held keeper Koning

Even was de ploeg van trainer Willem Leushuis aangeslagen, maar al snel werd het initiatief genomen en groeide keeper Danny Koning van de bezoekers uit tot de grote held van de middag. Schoten van Blom, Vorm en Rijkaard het maakte de keeper niet uit, hij was in topvorm en pakte alles. De enige keer dat hij geklopt leek, was na een uitstekende hoekschop van David van der veld op het hoofd van Jim Blom, maar toen stond er een verdediger op de doellijn die de bal wegkopte.

Omzettingen

Na rust viel Jacky Castelijns in voor Jim Blom, verhuisde Eddy Vorm naar de spits en kwam Deen van Embricqs, ingevallen in de 40e minuut voor een duizelige David van der Veld, op de rechterflank te spelen. Na een heerlijke diepe bal stond de razendsnelle Deen al na twee minuten na rust oog in oog met de keeper, maar helaas schoot hij net naast. De linksback wist dat hij een lastige tweede helft zou hebben en dat had hij goed gezien. Jammer dat Deen te veel de bal in de voeten vroeg en daardoor steeds meerdere tegenstanders om zich heen kreeg met als gevolg dat zijn acties te weinig rendement opleverden.

Overwicht FC Breukelen

De hele tweede helft was er slechts een team dat voetbalde en dat was FC Breukelen. FC ’s-Gravenzande beperkte zich tot tijdrekken en tegenhouden en kwam slechts sporadisch nog op Breukelens grondgebied. In de 75e minuut werd de moegestreden Lars van der Post gewisseld voor routinier en bijtertje Stefan Hoogvliet en centrale verdediger Djuric Winklaar verhuisde naast Eddy Vorm naar de spits. De tegenstander was door deze wijzigingen in verwarring en het was wachten op de gelijkmaker. Vanuit een verre spelhervatting van Alex Sacca ging Eddy Vorm sterk door en schudde alle verdedigers van FC ’s-Gravenzande van zich af en plaatste de bal beheerst in de verre hoek: 1-1. FC Breukelen rook bloed en ging voor de winst. Zeker acht hoekschoppen, die trouwens niet goed genomen werden, en twee vrijetrappen rond de zestien van de tegenstander brachten wel kansen, maar leverden geen verdiende goal op. De spelers van FC ’s-Gravenzande lagen meer op de grond dan dat ze nog wilden voetballen en werden overlopen. De beste kans was er voor Djuric Winklaar. Hij schoot van zeven meter tegen de keeper.

Positief vooruitzicht

De beste man van het veld was, samen met FC ’s-Gravenzandekeeper Koning, uiteindelijk scheidsrechter Karremans die het duel professioneel floot, slecht twee gele kaarten nodig had en zelf niet opviel. Indien FC Breukelen de instelling en discipline van de laatste drie thuiswedstrijden - FC Chabab, Vitesse Delft en FC ’s-Gravenzande - kan doortrekken naar het laatste deel van de competitie, is er zeker nog uitzicht op behoud van het team in de eerste klasse. De laatste drie wedstrijden hadden met een beetje meeval ook winst op kunnen leveren.

3 maart 2012, FC Breukelen 1 - FC ’s-Gravenzande 1 1-1 (0-1)

0-1 Yuri Westhoff

1-1 Eddy Vorm

Klik hier voor het verslag van deze wedstrijd op de website van FC ’s-Gravenzande. Foto’s van deze wedstrijd staan hier .