E7 wint derde wedstrijd op rij

De jongens en meiden van de E7 spelen vandaag thuis tegen s.c. Buitenboys E24 uit Almere. FC Breukelen speelt vandaag met één wissel omdat Kerran den Hertog graag de E8 aanvult door een tekort daar. FC Breukelen laat na de aftrap gelijk van zich horen, het is ons snelste doelpunt ooit. Als een duveltje uit een doosje gaat de voorzet van Mika Faverey naar Thomas van der Seijs die de bal koelbloedig inschiet. Eljareau Boelijn ziet vervolgens zijn schot naast het doel belanden en na twee corners voor ons komen de spelers van Buitenboys op het doel van FC Breukelen af.

Helen van Wincoop en Nikki den Ouden staan hun mannetje achterin en de bal kan dan uiteindelijk weer naar voren. Ditmaal is het EJ die een mooie voorzet geeft op Thomas waaruit de 2-0 gemaakt kan worden. Buitenboys laat zich hier niet mee afschepen en FC Breukelen wordt onder druk gezet. Dat we een hele goede keeper hebben aan Tim Egberts, blijkt wel door zijn mooie katachtige reddingen en verre uittrappen.

Toch gaat het in de eerste helft aardig gelijk op. Dat blijkt wel als de spits van Buitenboys hands maakt, daar niet voor gefloten wordt en hij onverwachts zijn spel hervat en de 2-1 vrij binnen kan schieten. De 2-2 volgt daarop door een ongelukkig eigen doelpunt van Nikki. Ook een penalty voor ons wordt waarschijnlijk door “de hoge druk” overgeschoten, maar even later door Thomas alsnog goed gemaakt. Vanaf de rechterkant komt hij op en schiet de bal (vanaf de zogenoemde zestienmeter) strak in de linkerhoek. De 3-2 is een feit en de rust is bijna daar.

Na de rust gaat Breukelen weer onverstoorbaar verder. Jens Taverne die vanaf het middenveld de aanval opzoekt, ziet zijn bal helaas langs het doel gaan. Ook Helen speelt zich voorin vrij en krijgt een schotkans op het doel. En dan komt er een aanval waarbij de keeper van Buitenboys even letterlijk de bal kwijt is. Mika denkt: dan is deze voor mij en hij tikt de bal achter de keeper en het staat 4-2. Vervolgens laat de keeper van Buitenboys ook zijn talenten zien en blokt Jens voor Breukelen ook nog een aanval door op de bal te gaan zitten. Mika geeft vervolgens in een nieuwe aanval weer een mooie voorzet, ditmaal op EJ die de bal strak in de linkerhoek schiet: 5-2. Daar was geen houden meer aan!

FC Breukelen houdt volledige grip op de wedstrijd en zo zal Mika vanuit een corner de bal hoog over de keeper heen schieten: 6-2. Keshia Schreurs, die als doordachte verdediger haar tegenstander vaak weet te blokken, kan als zij op stoom is, ook een aardig sprintje trekken. Zo creëert ze een corner die ze vervolgens zelf neemt. De bal ketst af en wordt onderschept door EJ die hem snoeihard in de linker bovenhoek schiet en de eindstand op 7-2 brengt. De jongens en meiden van FC Breukelen E7 hebben voor de derde keer op rij drie punten binnengehaald. Waar de spelers in de eerste helft van de competitie vanwege een nieuw team nog heel erg aan elkaar moesten wennen, is er nu meer sprake van een eenheid. Men speelt het spel nu ‘met elkaar’ en daar ligt ‘m nu juist de kracht!