Een nieuwe voorzitter ...

2011-09-13_rens_afscheid.jpg
Regelmatig krijg ik de vraag of er al een nieuwe opvolger is gevonden. Ook krijg ik allerlei tips van jullie over wie een geschikte kandidaat kan zijn. Mooi om deze betrokkenheid te zien en zeker ook het feit dat jullie meedenken en me blijven vragen naar mijn opvolger. Na mijn bekendmaking aan het begin van het seizoen dat ik er eind mei mee ga stoppen, is er een lijst gemaakt met potentiële kandidaten. Deze kandidaten heb ik inmiddels allemaal benaderd. Helaas is hier niets uitgekomen.

Verplichting?

Tussentijds heb ik vele tips gekregen van jullie en ook deze mensen zijn, door mij persoonlijk, benaderd, maar ook hier loop ik tegen een veel gehoord probleem aan: men wil geen bestuursfunctie omdat men niet wekelijks een verplichting wil. En dit is natuurlijk een begrijpelijke reactie. Natuurlijk zou het mooi zijn om iemand te vinden die iedere zaterdag en een avond in de week actief wil zijn als voorzitter, die één keer per maand de bestuursvergadering kan leiden, die regelmatig contact heeft met de jeugdorganisatie, met de Stichting Topvoetbal en die twee keer per jaar de algemene ledenvergadering leidt. En twee keer per jaar overleg heeft met de gemeente, die - wanneer nodig - de organisatie aanstuurt en vertegenwoordigt. Kortom: het liefst zoeken we iemand die wekelijks tussen de acht en de tien uur kan investeren in de club.

We doen het samen

Iedereen zal nu denken dat dit alleen mogelijk is wanneer je geen baan hebt of wanneer je gepensioneerd bent. Nee dus, want ik heb het aan den lijve ondervonden. Ik heb een zeer druk bestaan en het is me de afgelopen jaren ook gelukt om het te combineren. Maar dit lukt alleen doordat de dagelijkse gang van zaken door een aantal bestuurders en vrijwilligers (die gepensioneerd zijn) perfect wordt geregeld. Hierdoor is het mogelijk om werk en voorzitterschap te combineren. Natuurlijk vraagt dit om een strakke planning en een goede aansturing.

B(K)en je een kandidaat?

Ik weet zeker dat we binnen de club een geschikte kandidaat hebben die ik nog niet heb benaderd. Ben jij degene die onze organisatie kan aansturen en heb je communicatieve eigenschappen? Meld je dan snel aan. Twijfel je omdat je geen ervaring hebt? Geen probleem, de huidige bestuursleden en uiteraard ondergetekende zullen je zeker willen helpen bij deze klus. Ook als je iemand kent die een goede kandidaat kan zijn, geef me zijn/haar naam door.

Rens van Angelen, voorzitter FC Breukelen

telefoon: 06-51339807, e-mail: rens@expertbreukelen.nl