FC Chabab via strafschoppen naar kwartfinale beker

FC Chabab heeft gisteravond in Breukelen de kwartfinale van de districtsbekercompetitie bereikt. Dankzij één beter genomen penalty in de strafschoppenserie maakte de Amsterdamse ploeg een eind aan het bekeravontuur van FC Breukelen. Binnen tien seconden na de aftrap ging Dave Rijkaard er op rechts vandoor. Hij leverde een voorzet op maat voor de naar binnengekomen David van der Veld. David had de bal voor het inschieten, maar kreeg een forse duw. Met twee handen in de rug van David voorkwam Omar Boukhari de snelle 1-0. Jammer dat de scheidsrechter dit ontgaan was.

Vanuit een strakke organisatie was FC Breukelen het eerste half uur gelijkwaardig aan het felle FC Chabab. De Amsterdammers hadden weliswaar een optisch overwicht, maar de jonge Breukelse verdedigers onder leiding van een sterke Alex Sacca gaven geen krimp. Opmerkelijk was de samenstelling van de vier verdedigers: de gemiddelde leeftijd was 20 jaar en het waren alle vier Breukelse jongens. De laatste vijftien minuten voor rust maakte FC Breukelen de fout te veel in te zakken en werd de druk door FC Chabab vergroot. Maar Alex Sacca hield zijn doel schoon en met een 0-0 zochten beide partijen de kleedkamer op.

Na rust kwam FC Breukelen beter uit de kleedkamer dan FC Chabab. In de volgende drie kwartier wisten de Amsterdammers slechts één goede kans te creeeren. Naar mate de tweede helft vorderde, werd FC Breukelen sterker. De ruimtes op het veld werden groter en FC Breukelen ging hier beter mee om. Via snelle combinaties werd FC Chabab nu regelmatig overklast. In de 60e minuut kreeg Eddy Vorm de grootste kans van de wedstrijd. Via Jim Blom kwam de bal bij de goed spelende Dave Rijkaard. Na een slalom speelde hij de bal op de bij de tweede paal helemaal vrijstaande Vorm. Keeper Abdallaoui wierp zich als een tijger voor de bal en voorkwam een zekere treffer. Direct daarna liep Dave Rijkaard alleen af op de keeper, maar schoot helaas te gehaast en de bal ging naast.

FC Breukelen controleerde de wedstrijd en schroefde het tempo verder op. FC Chabab kon dit hoge tempo niet meer volgen en het was wachten op de 1-0. Sjoerd Molleman ‘pakte’ op een wel erg amateuristische wijze zijn tweede gele kaart (bal wegtrappen na een fluitsignaal) en kon inrukken. Deze ‘Guidetti-actie’ was voor Chabab de prikkel om weer voluit te gaan en het zocht direct de aanval. Wederom bleef de verdediging van FC Breukelen overeind en beide teams gingen naar de apotheose, de strafschoppen.

Alex Sacca, in grote vorm, pakte de eerste twee strafschoppen van FC Chabab. Dave Rijkaard scoorde de eerste voor FC Breukelen. Jim Blom, Peter Kamp en de Rick de Lange faalden van elf meter en nadat Lars van der Post wel gescoord had, was het Jamal Dibi die FC Chababs vijfde penalty (en daarmee de derde Amsterdamse treffer) binnenschoot. Hiermee was het bekerdoek voor FC Breukelen gevallen. De ploeg had een prima teamprestatie geleverd en toonde wederom dat deze selectie alle kwaliteiten heeft om FC Breukelen in de eerste klasse te houden.