FC Breukelen 2 hervat competitie met ruime zege

Na een lange, maar actieve winterstop was het afgelopen zaterdag weer tijd voor het echte werk. Tijdens de winterstop zijn er veel oefenwedstrijden gespeeld, met wisselende resultaten. Zo kon het gebeuren dat er binnen één week extreem goed en extreem slecht werd gepresteerd. Toch waren de oefenwedstrijden belangrijk om ritme op te doen en om op tijd klaar te zijn voor de hervatting van de competitie. s.v. Geinoord 2 kwam op bezoek en deze ploeg heeft nog geen punten kunnen verzamelen deze competitie. Niemand was echter op de hoogte van eventuele transfers tijdens de winterstop.

Weinig kansen, veel corners

De belangrijkste boodschap was dus dat de tegenstander in geen geval onderschat mocht worden. Er zou zomaar een geheel nieuwe ploeg tegenover je kunnen staan. Er bleken inderdaad een aantal nieuwe gezichten ten opzichte van de uitwedstrijd te zijn, maar die konden het verschil uiteindelijk ook niet maken. FC Breukelen begon niet geweldig aan de wedstrijd, maar kreeg wel de eerste kansen. Arjan Lasterie liet zien zijn neusje voor de goal niet verloren te zijn en maakte de 1-0. FC Breukelen creëerde niet veel uitgespeelde kansen, maar kreeg wel de ene na de andere corner. Vooral Wijnand Koning liet zien met zijn lengte veel gevaar te kunnen stichten, al leverde dit geen goal op. Vóór de rust wist Breukelen nog wel de score te verdubbelen, toen opnieuw Arjan Lasterie wist te scoren uit een voorzet van Nino Raaff: 2-0. Ondanks veel gevaar voor het doel bleef het tot de rust bij deze stand.

Verzet Geinoord na rust gebroken

Na de rust leek het verzet definitief gebroken toen wederom Arjan Lasterie de marge op drie wist te brengen: 3-0. De ruimtes werden groter en Geinoord kon meer goals niet langer voorkomen. De beurt was nu aan Peter Kamp die eerst alert de rebound binnenwerkte (4-0) en daarna op snelheid de opponent overtuigend wist af te troeven. Hij bracht de score op 5-0. Vaste klant Maikel Goossens wist ook nog een duit in het zakje te doen en scoorde 6-0. Het slotakkoord was weer voor Arjan Lasterie die zijn mooiste goal voor het laatst had bewaard. Met veel gevoel wist hij de bal om de keeper heen te krullen en hiermee was de eindstand bereikt: 7-0.

Volgende week Ajax uit

Ondanks dat de score hoger had kunnen uitvallen, was iedereen tevreden met de drie punten en het feit dat keeper Roland Wiegmans zijn doel schoon wist te houden. Door de resultaten bij de concurrentie heeft FC Breukelen nu acht punten voorsprong op de nummer drie en nog steeds twee punten achterstand op de koploper. Mocht de wedstrijd volgende week doorgaan, dan staat de topper tegen Ajax 3 op het programma. FC Breukelen mag dan op bezoek bij de koploper proberen de koppositie te heroveren.

28 januari 2012, FC Breukelen 2 - s.v. Geinoord 2 7-0 (2-0)

1-0 Arjan Lasterie

2-0 Arjan Lasterie

3-0 Arjan Lasterie

4-0 Peter Kamp

5-0 Peter Kamp

6-0 Maikel Goossens

7-0 Arjan Lasterie