C1 verstevigt koppositie na monsterscore in Amstelveen

Vandaag moest er al vroeg vertrokken worden richting Amstelveen waar ons de volgende uitwedstrijd stond te wachten tegen de C1 van de gelijknamige middenmoter. Ondanks het vroege tijdstip waren er veel ouders en grootouders die meegingen, de jongens zelf hadden nog wat kleine oogjes. Op het prachtig vernieuwde complex aan de Sportlaan was de sfeer in de kleedkamer prima en deze keer gelukkig ook geconcentreerd. Dat was afgelopen woensdag tijdens de oefenwedstrijd tegen Victoria wel anders, de jongens hadden blijkbaar op tijd een waarschuwing gekregen. Op papier mochten we, met de wedstrijd van volgende week tegen achtervolger CSW op het programma, vandaag geen punten verspelen. Iedereen was zich daarvan bewust en dus werd er scherp begonnen.

AmstelveenHeemraad C1, dat samen met Elinkwijk en De Dijk om de vijfde plek strijdt, had positieve intenties en zat de eerste vijf minuten kort op de bal en maakte duidelijk uit te zijn op een stuntje. Na deze vijf minuten was het echter snel over en uit. Vlot combinerend en met een gezonde dosis inzet werd Amstelveen zoek gespeeld. Eerst was het een voorzet van Jesse die de keeper in de 7e minuut niet onder controle kreeg, waardoor Olivier eenvoudig de 0-1 kon binnenschieten. Vervolgens was het de vandaag goed spelende Emin die de 0-2 mocht aantekenen in de 14e minuut uit een corner van Olivier. De kopjes gingen al wat naar beneden bij de gastheren en FC Breukelen bleef lekker voetballen.

Nadat Michael in de 20e minuut de bal op de tegenstander veroverde en de een-twee aanging met Olivier, kon hij alleen doorlopen en mocht de 0-3 maken. Eén minuut later lag de 0-4 al in het net na een prachtige combinatie en kaatsen tussen Olivier en Jesse (die het doelpunt mocht maken). In de 33ste minuut snelde Emin voorbij z’n tegenstander en kon voorzetten op Olivier die klaarstond voor de 0-5. Deed Amstelveen dan helemaal niets? Jawel. Een paar slordige momenten van Junior (zal met de stand te maken hebben gehad …) bracht de groen-witte brigade twee keer oog in oog met keeper Jesse, maar evenals vorige week bleek deze echter een niet te passeren vesting. Met de comfortabele 0-5 stand gingen we ontspannen rusten.

Aanvoerder Jesse kreeg in de tweede helft rust, voor hem kwam Max in het veld. FC Breukelen ging verder met waar ze voor de rust mee bezig waren; de wedstrijd controleren, kansen creëren en doelpunten maken. Uit weer een voorzet van Emin maakte Niels de 0-6, de 0-7 was voor Michael uit een corner van Olivier. Ook Olivier kreeg rust en werd vervangen door Justin. Twee minuten later was het Roy die 0-8 scoorde na voorbereidend werk van Nik en ook direct z’n publiekswissel kreeg. Voor hem kwam Lars in het veld. De eindstand kwam weer van de schoen van Michael, de assist was van Justin: 0-9! De dubbele cijfers bleven de Amstelveners bespaard, maar zelfs de mogelijkheid voor Amstelveen om de spreekwoordelijke eer te redden, werd één minuut voor tijd ontnomen door Jesse. Wederom oog in oog met de spits van Amstelveen kwam hij als winnaar uit de bus.

Mannen, een heerlijke pot met een prachtige uitslag die weer de nodige eurootjes in de doelpuntenpot brengt. Het mooiste resultaat kwam vandaag echter uit Wilnis waar concurrent CSW na een 1-3 nederlaag tegen het laag geklasseerde Hoofddorp met lege handen achterbleef! Volgende week dus de wedstrijd tegen deze opponent waarop we inmiddels zeven punten voorsprong hebben, maar wel een wedstrijd meer hebben gespeeld. Weten we volgende week te winnen dan gaat het er goed uitzien, al duurt het seizoen nog heel lang.

De loting voor de kwartfinale van de KNVB-beker heeft ons gekoppeld aan derdedivisionist v.v. De Meern C1. Zij staan derde in hun poule en spelen dus twee klassen hoger dan wij. Toch, als wij in vorm zijn en de concentratie weten op te brengen, weet je het maar nooit … Wel hebben we het thuisvoordeel, maar vrezen echter dat de datum (18 februari) ons echter niet gunstig gezind is vanwege de afwezigheid van enkele spelers (krokusvakantie).

28 januari 2012, v.v. AmstelveenHeemraad C1 - FC Breukelen C1: 0-9 (0-5)

Overige uitslagen

CSW C1 - Hoofddorp C3: 1-3; Argon C2 - De Meern C2: 4-1; v.v. Maarssen C1 - Jong Aalsmeer United C1: 4-0; Elinkwijk C2 - ASV De Dijk C1: 1-0; DIOS C1 - FC Amsterdam C1: 1-3.