E4 wint eerste wedstrijd na de winterstop

Na een winterstop met veel 9 tegen 9 oefenwedstrijden en succesvol zaalvoetbaltoernooi stond zaterdag de eerste wedstrijd voor de voorjaarscomptitie op het programma. Omdat de E5 spelers te kort kwam, wilde Sten wel met dit team meedoen. Klasse Sten!

Op de Broekdijk-Oost was Wasmeer E2 de tegenstander. Dit 2e jaars team was fysiek erg sterk en ook voetballend zeker niet slecht.

Wasmeer begon sterk en aanvallend aan de wedstrijd, maar de slimme aanvallers Wessel, Milan en Jim counterden scherp en FC Breukelen kwam aan de leiding door een mooie lob van Milan over de keeper van Wasmeer die was uitgelopen.

Niet lang daarna nam Jim een matige corner, die echter weer terug voor zijn voeten kwam. Met zijn verkeerde (is het wel een verkeerde?) linkerbeen schoot hij de bal ineeens hoog achter de keeper van Wasmeer. Wasmeer begon meer te drukken en kwam voor rust door een kopbal van een hele grote jongen terug tot 2-1.

Na rust begon FC Breukelen wat minder scherp aan de wedstrijd. Wasmeer drong aan en maakte verdiend de 2-2 en zelfs de 2-3. Gelukkig werden onze kids hierdoor weer wakker geschud en werd er flink gebuffeld om terug in de wedstrijd te komen.

Achterin keepte Mart weer prima en werd door Diana, Rafael, Klaas Pieter en Elias niets meer weggegeven en werd de aanval daar waar het kon ondersteund. Dit leverde een rommeldoelpuntje (maar die tellen ook) van Milan op en met nog 5 minuten waren we weer helemaal terug in de wedstrijd.

Vlak voor tijd breekt Milan door de verdediging en wordt onreglementair gestuit door de keeper. penalty!

Milan zelf neemt de penalty en heeft zijn zenuwen prima onder controle. De bal gaat recht in de kruising (en door een gat in het net weer naar buiten). 4-3!

Niet veel later blaast de goed leidende scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit en zijn de 3 punten binnen.

Jongens gefeliciteerd namens een trotse leider!