FC Rijnvogels 1 te sterk voor FC Breukelen 1

De fysiek sterke ploeg uit Katwijk die vanuit een georganiseerde defensie graag de counter speelt, werd al in de 6e minuut in het zadel geholpen door twee persoonlijke fouten. Een verkeerde inspeelpass op het middenveld werd gevolgd door een twijfelende reactie van Alex Sacca. Het directe gevolg was geel voor de doelman en een strafschop tegen. Die werd door de forse aanvoerder Stefan Schaafsma feiloos ingeschoten en het stond 1-0. Het veld leek meer op een woestijn dan op een voetbalveld en dat was voor de gastheer een ideale situatie om vanuit eigen helft snel de diepte te zoeken. Vooral de goed spelende en snelle Michael Miranda werd steeds in de diepte gestuurd.

Combinatievoetbal onmogelijk

FC Breukelen probeerde het met combinatievoetbal, maar dat was bijna onmogelijk op dit veld. Vooral tijdens de opbouw, die erg slordig was, werden vaak verkeerde keuzes gemaakt met onnodig balverlies als gevolg. Toch nam FC Breukelen het initiatief en kwam meerdere keren goed door via Eddy Vorm en Tom Kalkhuis. Vorm, sterk spelend aan de rechterkant, was een constante dreiging voor de defensie van FC Rijnvogels. De 2-0 kwam kwam bijna letterlijk uit de lucht vallen. Alweer vanuit balbezit, namelijk een doeltrap van FC Breukelen. Deze werd onderschept en met een steekbal op Michael Miranda gespeeld. De linkerspits wist er wel raad mee en scoorde beheerst.

Drie grote kansen

FC Breukelen had in deze fase meer balbezit en kreeg drie dotten van kansen. Eerst was Jim Blom die een schot verkoos voor de de steekbal op een goed diep lopende Tom Kalkhuis. Daarna was het Eddy Vorm die er op rechts vandoor ging, twee tegenstanders passeerde en de bal teruglegde op Dave Rijkaard. De grote, sterke defensie van FC Rijnvogels gooide zich met gevaar voor eigen leven voor elke dreigende situatie en dus ook voor het schot van Dave dat werd geblokt. Daarna volgde de volgende kans uit een corner. Dave Rijkaard en Jim Blom gingen beiden voor de bal en deze ging juist naast de verkeerde kant van de eerste paal. In plaats van te gaan rusten met 2-1, werd het wederom uit het niets 3-0. In de 47e minuut vanuit een corner ging de bal via een Breukels been rechtstreeks het doel in. De spelers gingen mentaal geknakt de kleedkamer in.

Vanuit counter naar 6-1

Na rust speelde FC Rijnvogels vanuit een zetel de geliefde counter en FC Breukelen werd gedwongen om ruimte achter de defensie weg te geven. Zoals vaker dit seizoen werd dat genadeloos afgestraft, deze keer met drie doelpunten. Bij de 5-0 scoorde Jim Blom de eretreffer op fraaie wijze met een boogbal van grote afstand. De individuele fouten van FC Breukelen werden professioneel afgestraft door een van de betere tegenstanders in deze competitie. Ook werd in deze wedstrijd duidelijk dat fysieke duelkracht, de wil om te winnen en de bereidheid om tot het uiterste te gaan, de basis moeten vormen voor lijfsbehoud.

28 januari 2012, FC Rijnvogels 1 - FC Breukelen 1 6-1 (3-0)

6-1 Marciano Weidum

Lees hier het verslag van deze wedstrijd op de website van FC Rijnvogels (met foto’s).