FC Breukelen B1 laat in eigen huis CSW B1 kansloos

Na een korte winterstop en wat oefenwedstrijden heeft de B1 van FC Breukelen er inmiddels twee competitiewedstrijden op zitten in 2012. Vorige week werd er, na een spannend duel, met 2-0 verloren bij s.v. Almere wat misschien wat tegen de verhoudingen in was. FC Breukelen speelde verzorgd voetbal en was beter dan zijn tegenstander, alleen raakte men drie keer de paal in plaats van dat men goals maakte. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen CSW. Een ploeg met veel grote jongens die vier punten voor staat op FC Breukelen. De uitwedstrijd werd met 1-0 gewonnen en dus lagen er absoluut kansen voor de B1.

Inmiddels heeft de B1 nog maar twaalf man over, eerst stopte Jim met voetballen bij FC Breukelen en sinds drie weken heeft ook Anouar er ‘de brui’ aan gegeven. Dit alles werkt niet mee in het teamproces en dus was het ook deze week puzzelen voor de trainers om een voltallig team op de been te brengen. Met een wat gewijzigde verdediging dan normaal werd er een kwartier eerder afgetrapt, zodat er ook nog jongens bij de A1 mee konden doen.

Jantijn was de rechtsback, Nino en Tobias speelden centraal en Chris was de linksback. Dit rijtje jongens zijn fysiek sterke voetballers en met name de eerste drie kunnen erg sterk aan de bal zijn. Deze verdediging wist erin te slagen CSW na 65 minuten één schotkans van twintig meter te gunnen, maar deze kon simpel gevangen worden door Remco. Verder was CSW ronduit kansloos tegen een getergd FC Breukelen.

De eerste helft was rommelig, veel balverlies aan beide kanten en dus speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. FC Breukelen was de enige ploeg die vanachter uit de opbouw netjes probeerden te verzorgen, maar vaak ontbrak het de juiste keuzes op bepaalde momenten. Halverwege de eerste helft stuurde Jantijn Michiel weg over rechts die een uitstekende voorzet afleverde op een inglijdende Scott die de bal voorbij de keeper wist te werken. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust een ongewijzigd FC Breukelen. FC Breukelen ging beter voetballen en wist CSW terug te drukken op eigen helft. CSW wist sporadisch nog in balbezit over de middenlijn te komen, maar dan was er weer een goede ingreep van een van de verdedigers die FC Breukelen terug aan de bal brachten. Zaïd wist er met een mooi afstandschot in de lange hoek 2-0 van te maken. FC Breukelen voelde dat de buit binnen was, maar verslapte niet en het was invaller Olivier die de wedstrijd in het slot gooide door zo’n tien minuten voor tijd de 3-0 eindstand op het scorebord te zetten.

Volgende week staat voor de derde maal dit seizoen Wasmeer op het programma. In de voorgaande twee thuiswedstrijden werden vier punten behaald. Er werd ruim gewonnen in de beker, maar 3-3 gelijkgespeeld in de competitie. Hopelijk heeft deze overwinning een positieve impuls voor de groep en betekent dit dat men de weg omhoog kan inslaan.

28 januari 2012, FC Breukelen B1 - CSW B1 3-0 (1-0)

Doelpunten: Scott, Zaid en Olivier.