E7 start na winterstop met verdiende overwinning

FC Breukelen E7 moest zaterdagmiddag 28 januari spelen tegen AS80 E19(!) in Almere. Dit was de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. We gingen met acht man op pad en zouden één wissel hebben. Aan het weer zou het niet liggen, het was lekker droog en het zonnetje scheen aangenaam. De eerste paar minuten van de wedstrijd was het AS80 dat op onze helft liep. Dat kwam al een beetje intimiderend over. Het was te zien dat een aantal van hun spelers heel technisch met de bal omging. FC Breukelen speelde op een kluitje en het was EJ die de eerste bal voor het doel weghaalde. Hoe zou dit verder gaan verlopen?

Na een snelle omschakeling ging Jens alleen op de keeper af en schopte koelbloedig de 0-1 binnen. Voorbarig als we waren, waren we blij dat we in ieder geval niet zonder doelpunt naar huis zouden keren. Vervolgens kreeg EJ ook nog een kans die in het zijnet belandde en kwam na een mooie verre ingooi van Nikki de bal bij Mika terecht die helaas de bal over het doel zag gaan. Maar FC Breukelen was fel en gretig er werd goed gekeken en goed samengewerkt. Zo speelde Mika na een nieuwe aanval de bal op EJ die de 0-2 voor zijn rekening nam. Hierop kwam binnen een enkele minuut snel een reactie van AS80 en de 1-2 was daar. FC Breukelen liet het er echter niet bij zitten en zocht wederom de aanval op. Het was vervolgens, na een mooie pass van Kerran naar voren, wederom Mika die de bal mooi afspeelde op EJ die daardoor de keeper kon misleiden en de 1-3 binnen schoot.

Een welverdiende 1-4 kwam op naam van Mika te staan. Al hoewel het een eigen doelpunt van de tegenstander betrof, was het Mika die de boel voor het andere doel zo verstoorde, dat zijn uithaal via een tegenstander voor het doelpunt zorgde en toch alle lof naar hem ging. Zo liep het erg naar onze zin, maar uiteindelijk moesten we ook incasseren. De 2-4 viel plots en ook in de verdediging was het eventjes niet scherp genoeg. We wilden met z’n allen zo graag de bal weer veroveren, dat we de spits van AS80 zijn vrije gang lieten gaan. Deze kreeg de bal aangespeeld en schoot vanuit de lucht de bal achter Tim, we zagen het al aankomen maar hier was echt geen houden aan. Tegen het eind van de tweede helft kwam er even wat rust in het spel. De tegenpartij kreeg nog wel twee corners, maar FC Breukelen liet geen enkele man vrij staan en Jens en Kerran verdedigden goed uit. We gingen de rust in met een 3-4 stand en hier viel zeker nog meer uit te halen!

Na een paar bemoedigende woorden van coach Albert (die nog vijf assistenten bij zich had) pakte FC Breukelen gewoon de draad van de eerste helft weer op. Keshia, die altijd pittig verdedigingswerk doet, speelde de bal langs de lijn naar voren op Hellen die vervolgens Mika weer aanspeelde om samen met EJ weer op pad te gaan voor een doelpunt. Deze bleef nog even uit, maar liet dus niet lang op zich wachten. Mika kreeg namelijk weer de bal voor zijn voeten en schoot hard genoeg in, zodat de bal via de keeper in het doel belandde: 3-5. Ook de 3-6 kon niet uitblijven. Na een mooie assist van Hellen, die vlak achter de voorhoede de boel steeds wist te verstoren, kwam de bal bij EJ terecht en hij rondde het vervolgens koelbloedig af.

Ook al domineerde FC Breukelen het spel, Tim had in de slotfase ook nog het een en ander te verduren. Zo had hij eerst een mooie redding van hoog uit de lucht en vervolgens de pech dat een cornerbal via zijn been achter de doellijn ging: 4-6. “Hij had er toch wel ingegaan, want volgens mij stond er nog iemand achter me!” zei hij vervolgens met opgeheven hoofd. Langs de lijn werden we vervolgens al een beetje nerveus! Hoe lang moesten ze nog? Was het niet al bijna tijd? Zo lang het eindsignaal nog niet klonk, waren we er (gezien het steeds weer opkrabbelen van de tegenstander) nog niet zo zeker van. AS80 had namelijk een kleine en een grote man die af en toe behendig met de bal door de verdediging probeerden te komen.

Maar als je langs Nikki wil, moet je wel van heel goede huize komen. Dat dit haar eerste voetbalseizoen is, is niet te merken. Zo vertelde ze bij vertrek van huis dat zij “heel veel heeft aan de adviezen van haar vader” en deze “in haar hoofd probeert op te slaan”! En na uitstekend verdedigingswerk kon de bal gewoon weer naar voren en was het Mika die 4-7 binnenschoot. In de laatste seconden van de wedstrijd schoot AS80 helaas nog de 5-7 vanuit een corner tussen Keshia en Tim door naar binnen. Dat FC Breukelen zich van de tegendoelpunten de gehele wedstrijd niet veel aantrok, bleek wel uit het feit dat ze gelijk weer de aanval opzochten. En zo trokken we uiteindelijk aan het langste eind en eindigde de eerste competitiewedstrijd na de winterstop in een 5-7 zege. Geweldig gedaan, jongens en meiden!