Ve3 futloos naar 2-2 tegen GeuzenMiddenmeer Ve4

geuzenmiddenmeer.gif

Nog geen anderhalve maand geleden met 1-4 winnen bij GeuzenMiddenmeer Ve4 geeft kennelijk geen enkele garantie voor een soepele thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander. In een futloze en saaie partij kwam Veteranen 3 vandaag niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Jammer, want bij winst zou de achterstand zijn geslonken tot slechts één punt, waarbij FC Breukelen één wedstrijd minder heeft gespeeld. Nu blijven het er vier. De Amsterdammers combineerden vandaag goed, bewogen beter dan de withemden en hadden bij vlagen het beste van het spel, maar konden ook niet doordukken naar een zege. Wellicht dat het gemis van hun spelverdeler Wim Bergkamp zich zwaar liet voelen.

Na een snelle kans voor Marc (net voorlangs) en een mislukte voorzet van Joost die via de lat het veld weer insprong, gebeurde er niet veel meer in de eerste helft. Het was zoutloos, statisch en vervelend om naar te kijken. Met de wind in de rug zouden we toeslaan, zo was het parool in de rust. En inderdaad, na enkele mislukte aanvallen was een mooi afstandsschot van Gertjan voldoende om de eerste treffer te noteren: 1-0. Lang konden we er echter niet van genieten, want een geplaatst schot van een GM-middenvelder zeilde buiten bereik van Jaap in de winkelhaak: 1-1.

Het spel bleef pover van beide zijden. Via een van richting veranderd schot van Jan namen we weer de leiding (2-1), maar in plaats van door te drukken gaven we de GM-spits de kans om alleen op Jaap af te stomen. Met een paar heupschijnbewegingen bracht hij Jaap op de knieën en schoof vervolgens de bal in het lege doel: 2-2. Van enig windje-mee-voordeel heb ik vandaag niets gemerkt.

Hierbij bleef het. De wedstrijd verdiende eerlijk gezegd geen uitgesproken winnaar. Volgende week uit tegen nummer 2 RKAVIC moet het echt beter willen we niet wegzakken naar de grote middenmoot. De derde helft in een overvolle kantine werd gelukkig massaal bezocht (ook FC Breukelen 1 had zojuist de punten gedeeld), zowel door Ve3 als door onze Amsterdamse gasten.

21 januari 2012, FC Breukelen Ve3 - GeuzenMiddenmeer Ve4 2-2 (0-0)

1-0 Gertjan Hop

1-1 GeuzenMiddenmeer

2-1 Jan Hos

2-2 GeuzenMiddenmeer

Lees hier het verslag van deze wedstrijd op de website van GeuzenMiddenmeer.