Fel strijdend FC Breukelen 1 doet zichzelf tekort tegen s.v. Deltasport 1

FC Breukelen was gebrand op revanche tegen s.v. Deltasport. Vanaf de aftrap werden de Vlaardingers bestookt met goed uitgespeelde aanvallen van zowel de linker als rechterzijkant. In de 1e minuut werd er een goede steekbal op Tom kalkhuis gegeven en diens voorzet werd net gemist door Dave Rijkaard en Eddy Vorm. In de 2e minuut kreeg Jurriaan van Well een uitstekende schietkans na alweer een voorzet van Tom Kalkhuis. In de 5e, 7e en 8e minuut waren er kansen voor Dave Rijkaard en Eddy Vorm.

In de 22e minuut leek het meer dan verdiende doelpunt voor FC Breukelen te gaan vallen. Vorige week in Nootdorp stond de lat in de weg en nu vloog de bal van Eddy Vorm binnenkant paal eruit. Direct daarna volgde een goede corner van Tom Kalkhuis, Djuric Winklaar sprong boven iedereen uit en kopte de bal snoeihard enkele centimeters over.

Veel kracht

Dit aanvallende geweld had veel kracht gekost en FC Breukelen moest achteruit. Deltasport kwam beter in de wedstrijd en kreeg een hele grote kans op de 0-1. Met een uiterste krachtsinspanning redde Jurriaan van Well de bal van de doellijn. FC Breukelen maakte 15 minuten lang de tactische fout door te ver teruguit te lopen en gaf daarmee het initiatief uit handen. Dit leverde Deltasport geen echte kansen op en met 0-0 gingen beide teams de rust in.

Grimmiger

Na de pauze bleef FC Breukelen op zoek naar de openingstreffer en beperkte Deltasport zich steeds meer tot tegenhouden. Slechts sporadisch kwam de ploeg uit Vlaardingen er nog maar uit. Ondertussen werd het spel van Deltasport steeds grimmiger. Kon men niet bij de bal, dan werd de enkel meegenomen. Steeds op een sluwe wijze, zodat het lastig was voor de verder goed leidende scheidsrechter Smit. De nummer 6 van Deltasport, Gokhan Tekin, spuugde respectloos een grote klodder richting Tom Kalkhuis en verdiende direct rood. De heer Smit had het gezien, maar in een fractie van secondes oordeelde hij deze keer niet juist.

Laag rendement

Al deze overtredingen resulteerden in een groot aantal vrije trappen op de helft van de uitgeputte tegenstander. Jammer dat het rendement te laag was bij deze spelhervattingen. Tweemaal was Dave Rijkaard dichtbij een treffer met een afstandschot. Eddy Vorm kreeg na een scrimmage nog een grote kans vanaf elf meter, maar raakte de bal niet goed. De voor Vorm ingevallen Jack Castelijns miste ook nog een grote kans, maar dit bleek in buitenspelpositie te zijn.

Ruimte achter verdediging

Delta Sport was conditioneel niet bij machte om FC Breukelen bij te houden en was tevreden met een punt. Door de aanvalsdrift van FC Breukelen onstond er ruimte achter de verdediging. De goed spelende Lars van der Post had er een gele kaart voor over om een van de spaarzame counters eruit te halen. De laaste tien minuten kwam David van der Veld de moegestreden aanjager op het middenveld, Stefan Hoogvliet, vervangen, maar het bleef 0-0. Deltasport was meer dan tevreden en FC Breukelen - gezien het spelbeeld en de doelrijpe kansen - zeer teleurgesteld. Lichtpunten waren de enorme inzet en voor de derde keer op rij werd er thuis geen doelpunt weggeven. Ook werden er wederom voldoende kansen gecreëerd.

21 januari 2012, FC Breukelen 1 - s.v. Deltasport 1 0-0