Voorbeschouwing FC Breukelen 1 - s.v. Deltasport 1

deltasport.jpg

Na een goede seizoensvoorbereiding speelde FC Breukelen 1 op 3 september 2011 de eerste competitiewedstrijd uit tegen het Vlaardingse s.v. Deltasport. Onder tropische omstandigheden werden de spelers van FC Breukelen direct met de neus op de feiten gedrukt. De kwaliteit van de teams in de eerste klasse B was beduidend van een hoger kaliber dan in A. Naast de technische en tactische kwaliteiten bleken deze ‘Rotterdamse’ spelers ook over een grote dosis voetbalgogme te beschikken. Met een glimlach wordt deze klasse ook wel ‘de derde hoofdklasse’ genoemd.


Sterke aanval

Deltasport staat met 20 punten op een vijfde plaats met 20 doelpunten vóór en 23 tegen. Het team beschikt over een sterke aanval met vooral goede buitenspelers. Het is voor FC Breukelen vooral zaak om niet achter te komen tegen dit team omdat Deltasport er in gespecialiseerd is om een wedstrijd letterlijk dood te maken.

Zaterdag begint terugronde

De terugronde van de competitie begint a.s. zaterdag. Nog dertien wedstrijden te gaan en er zullen punten gehaald moeten worden. We kennen nu al onze tegenstanders en het is gebleken dat FC Breukelen voor niemand bang hoeft te zijn. Passie en strijd optimaal, de gemaakte afspraken nakomen en nu de ballen erin schieten, dan komt het zeker goed met het vaandelteam van FC Breukelen. Wie nu niet wakker is en beseft hoe laat het is, past niet bij de ambities van FC Breukelen.

Tot de bodem

De bekerwedstrijd tegen vierdeklasser ASV Arsenal heeft eens te meer bewezen dat, indien FC Breukelen niet tot op de bodem gaat, het team van iedereen kan verliezen. Als dat wel gebeurt, kan er van iedereen worden gewonnen, zoals bleek tegen topklasser h.v.v. Hollandia. Alle spelers van FC Breukelen zijn inzetbaar, er zijn geen blessures en schorsingen, dus er zijn geen excuses mogelijk. Winnen zaterdag!