FC Breukelen 1 bekert moeizaam door naar laatste zestien

arsenal.jpg

Dat de bekerwedstrijd tegen vierdeklasser ASV Arsenal niet eenvoudig zou zijn, was van te voren wel verwacht. In bekerwedstrijden gelden andere voetbalwetten. Klasseverschil wordt vaak opgeheven door de verbeten instelling van de underdog. De opdracht in de beker is altijd: een ronde verder komen, maakt niet uit hoe. Dat werd door een slecht spelend FC Breukelen te letterlijk opgenomen. De start was nog hoopgevend, maar na de openingstreffer van Dave Rijkaard werd het team gemakzuchtig en zeer slordig. Deze verkeerde arrogante houding kostte FC Breukelen bijna de kop. Slechts enkele spelers haalden hun niveau. Alex Sacca was de uitblinker, zowel in de wedstrijd als bij de strafschoppen.


Wedstrijdinstelling

Het had puur met wedstrijdinstelling te maken en het merendeel van de spelers viel zwaar door de mand. Arsenal poetste het kwaliteitsverschil met passie en strijd eenvoudig aan de kant en had voldoende mogelijkheden om de wedstrijd te winnen. in de tweede helft kreeg FC Breukelen na een actie van Tom Kalkhuis op rechts een niet te missen kans op 0-2, maar die genadeklap werd gemist door Jim Blom. Dit gaf Arsenal weer moed en scoorde direct daarop de gelijkmaker: 1-1.

Door in beker na penalties

Na een hectische eindfase, waarin beide teams de winnende goal konden maken, volgden direct de strafschoppen. Alex Sacca deed waar hij goed in is en stopte de eerste en de derde; de tweede werd naast geschoten. Voor FC Breukelen scoorden David van der Veld, Rick de Lange en Jurriaan van Well en hierdoor werd de laatste zestien moeizaam bereikt. In de koker zitten nog mooie clubs uit de zaterdag- en zondagtopklasse en enkele lager spelende teams.

**17 januari 2012, ASV Arsenal - FC Breukelen 1 1-1 (FC Breukelen w.n.s.)**0-1 Dave Rijkaard

1-1 ASV Arsenal