Zevenklapper tegen FC De Bilt C1

fcdebilt.jpg

Ter voorbereiding op de tweede competitiehelft (zaterdag 21 januari a.s. beginnen we direct met de belangrijke uit-/inhaalwedstrijd tegen achtervolger FC Amsterdam) speelden we vanavond tegen FC De Bilt C1, uitkomend in de hoofdklasse waarin het met 12 punten tiende staat. Een prima graadmeter voor de trotse koploper van de eerste klasse. Nu zeggen wij al langer dat deze C1 zonder problemen kan meedraaien in de hoofdklasse en daar wellicht om de titel kan spelen, vanavond werd dat nog maar eens bevestigd. Onder leiding van scheidsrechter Hans Bijlenga (bedankt Hans!) werd FC De Bilt met maar liefst 7-0 terug naar huis gestuurd; de gehele wedstrijd was FC Breukelen een maatje te groot!

Al na achttien seconden keken de bezoekers tegen een 1-0 achterstand aan toen Justin na een dieptepass van Jesse alleen op de keeper af kon gaan en kon binnenschieten. FC Breukelen zette direct door en vele kansen zouden volgen. De 2-0 viel uit een vrije trap door Olivier, snel gevolgd door de 3-0 van wederom Olivier na voorbereidend werk van Emin. De 4-0 van Roy was een beauty: een prachtig schot vanaf achttien meter dat onbereikbaar voor de keeper de kruising in vloog. FC De Bilt kwam sporadisch voor het doel van Jesse, maar vakkundig en beheerst werd de grote en sterke aanvaller van FC De Bilt lamgelegd. Met de 4-0 stand werd er gerust.

De tweede helft liet aanvankelijk eenzelfde beeld zien: een goed geconcentreerd en fel spelend FC Breukelen met voldoende kansen om de score verder op te voeren. Dit gebeurde dan ook. Eerst was het Michael die een voorzet van Justin met het hoofd kon afronden (5-0), vervolgens kon Jesse binnenkoppen uit een corner van Michael. De eindstand van 7-0 werd na 55 minuten op het bord gebracht na een schitterende combinatie via Olivier, Jesse en het uiteindelijke laatste tikkie van Justin. Alhoewel FC Breukelen daarna de touwtjes iets liet vieren, hadden er nog wel een paar kunnen vallen. Een prima oefenpot, waardoor we met vertrouwen naar Amsterdam afreizen. We vertrekken zaterdag om 11.00 uur.

17 januari 2012, FC Breukelen C1 - FC De Bilt C1 (oefenwedstrijd): 7-0 (4-0)