FC Breukelen 1 lijdt ongelukkige nederlaag in Nootdorp

Vóór de wedstrijd was het puntenverschil tussen s.v. Nootdorp en FC Breukelen zes punten. Bij winst van FC Breukelen zou dit drie punten bedragen. Twee teams die in kracht weinig voor elkaar onderdeden, staan na deze wedstrijd negen punten los van elkaar in het voordeel van s.v. Nootdorp. Gezien de wedstrijd een onbegrijpelijke kloof, deze negen punten. Maar kijk je naar het aantal gescoorde doelpunten vóór, dan wordt het veel begrijpelijker. Nootdorp heeft nu in 13 wedstrijden 27 keer gescoord en FC Breukelen 14 keer. Ook in deze wedstrijd waren er weer voldoende mogelijkheden om het doelsaldo een positievere aanblik te geven, maar de lat en zelfs eigen spelers stonden in de weg.

Agressief begin

FC Breukelen startte de wedstrijd agressief en met veel druk naar voren. Na tien minuten ontstond een duel waarin beide teams de tegenstander de opbouw gunde en er in de omschakeling snel uit wilden komen. Vooral de nummer 11, Ali Yousofi, bracht veel dreiging, maar zijn directe tegenstander Jurriaan van Well in samenwerking met de sterk spelende centrale verdedigers Djuric Winklaar en Rick de Lange, hadden snel de controle over deze snelle buitenspeler. FC Breukelen kwam er diverse keren heel snel en goed uit, maar de laatste pass was steeds zeer onzorgvuldig. Dat het hobbelige veld niet echt meewerkte, mag niet als excuus worden gebruikt. De ruststand van 0-0 was terecht.

FC Breukelen verdient treffer

Na rust, met het inbrengen van Stefan Hoogvliet voor de ongelukkig spelende Sjoerd Molleman, nam FC Breukelen het middenveld in handen en drukte s.v. Nootdorp terug op eigen helft. Op basis van het overwicht verdiende FC Breukelen het doelpunt, maar helaas zoals wel vaker dit seizoen viel dit aan de andere kant. In de 70ste minuut nam Levinho Wijdenbosch te veel risico met een inspeelpass op een medespeler en de bal werd gretig onderschept. Het directe gevolg was een onverdiende 1-0 achterstand. De afmaker was de verdedigende middenvelder van s.v. Nootdorp Michael Verschoor.

Deen dreigens in tweede helft

Lars van der Post, de hardwerkende verdedigende middenvelder van FC Breukelen, werd direct gewisseld voor weer fitte lange spits Jim Blom. De druk op het doel van s.v. Nootdorp werd steeds groter. Deen van Embricqs, die een zwakke eerste helft speelde, herpakte zich en kwam meerdere keren dreigend door op rechts. In de 74ste minuut had hij pech met zijn loeiharde schot vanaf de zestienmeter. De bal spatte uiteen op de lat. Jim Blom kreeg van dichtbij een grote schietkans, maar plaatste de bal te zacht in de handen van de keeper. Rick de Lange kreeg een uitstekende kopkans na een goed genomen corner van Tom Kalkhuis. De keeper en de hele verdediging waren al verslagen, maar de bal werd onbewust tegengehouden door een FC Breukelen-speler. Ondertussen werd s.v. Nootdorp gered van een donkerrode kaart door een vliegende tackle op de benen van Jurriaan van Well.

Va-banque

FC Breukelen ging hierna va-banque spelen en wisselde verdediger Winklaar voor de eigenlijk geblesseerde Jack Castelijns. Natuurlijk kreeg s.v. Nootdorp de ruimte voor de counter, maar de verdediging met een sterke Alex Sacca hield stand. De verder goed leidende scheidsrechter had echter tweemaal kunnen fluiten voor een strafschop. De eerste was na een actie van Dave Rijkaard die gepakt werd op de achterlijn en de tweede na goed doorgaan van Jack Castelijns. Zelfs op de tribune en ver buiten het veld hoorde je de knal van de verdediger tegen de schoen van Jack.

Conclusie

FC Breukelen werd weer niet weggespeeld en was minimaal gelijkwaardig. Het scoren is en blijft een probleem: 14 doelpunten in 13 wedstrijden is te weinig. De verdediging heeft de zaak nu goed onder controle met selchts één goal tegen in de laaste drie officiële wedstrijden. Dinsdag aanstaande volgt de bekerwedstrijd tegen ASV Arsenal uit Amsterdam. Geen gemakkelijke opgave, maar dit zijn wedstrijden die moeten worden gewonnen. Met een instelling als in de gewonnen bekerstrijd tegen topklasser Hollandia komt de deelname aan de Amstel Cup steeds meer binnen bereik.

14 januari 2012, s.v. Nootdorp 1 - FC Breukelen 1 1-0 (0-0)

1-0 Michael Verschoor

Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd (met een fotolink) op de website van s.v. Nootdorp.