Beckham en Theo in laatste wedstrijd E5 in 2011

De laatste wedstrijd van de E5 in 2011 was tegen Victoria E7. Tevens de laatste kans om in dit deel van de competitie een winst te behalen. Even leek het erop dat de winst zou komen zonder inspanning, want Victoria kwam pas om 10.00 uur het veld op. Gelukkig dat ze kwamen, want de E5 had er zin in. Met minimale instructies: samenspelen en fel op de bal, ging de E5 van start. De posities werden goed bezet en we hadden het overwicht en het meeste balbezit. Maar zoals bekend, telt dat niet mee in de uitslag. Het samenspel verliep erg goed, maar toch wist Victoria onze superkeep Bram te passeren: 0-1, tegen de verhouding in en ook de ruststand.

Na de rust pakte de E5 de draad weer op en kregen de toeschouwers waarvoor ze waren gekomen. Danny, Tom, Richard en Joost hielden achterin de Victoria-aanvallers onder controle. Jack, Jenna, Lucas d.H., Lucas B. en Wouter verzorgden de aanval. Toen kwam het moment waarop alles goed viel. Een perfect opgebouwde aanval over links. Lucas d.H. ging mooi diep met de bal en gaf vanaf de achterlijn voor op Lucas B. Die nam de bal goed aan en legde de bal panklaar voor zijn broer Wouter. Die bedacht zich geen moment en knalde de gelijkmaker binnen: 1-1. De toeschouwers gingen helemaal los. Hiermee kwam nog meer hoop op een winstpartij.

Dat duurde helaas niet lang, want Victoria wist tegen de verhouding in toch nog een bal achter Bram te rommelen: 1-2. De ouders konden het niet geloven. Maar, zoals we nu weten, de E5 geeft nooit op en ging ondanks de tegenvaller weer vol in de aanval. De energie was nog lang niet op en FC Breukelen kreeg nog flink wat kansen. Toen had Lucas B. een David Beckham-momentje. De hoekschop kon niet kort worden genomen, want dat hadden de verdedigers van Victoria (toepasselijke naam …) inmiddels door en Lucas bedacht een andere oplossing. Hij krulde de bal gewoon zelf de goal in en kon daarna de vreugde van al zijn enthousiaste medespelertjes van dichtbij meemaken: 2-2 en nog vijf minuten speeltijd. De laatste minuten brachten helaas geen verandering meer in de stand, maar wel het goede gevoel van weer een mooi punt. Deze wedstrijd had dan ook geen Man of the Match, het was een echte teamprestatie.

Na de wedstrijd stonden onze spelertjes met vrolijke gezichten bij de afsluitende penalty’s en daar werden de laatste harde schoten van 2011 gelost. Totdat Bram achter de bal ging staan. De laatste penalty van 2011 werd een hele bijzondere. Waar iedereen een hard geplaatst schot verwachtte, had Bram iets anders bedacht. Bram nam een aanloop, maar deed toen een bekeken stift, rechts over de keeper die uitkwam. Compleet kansloos zag de keeper deze ‘Theo-penalty’ over hem heen gaan en rechts achter hem rustig in de touwen rollen. Bram straalde van oor tot oor, want hij wist dat dit zo zou lopen. Tot volgend jaar!