B1 krijgt loon naar werken tegen v.v. Hoogland B1

Na de teleurstelling van vorige week tegen FC De Bilt B1 stond zaterdag de inhaalwedstrijd tegen v.v. Hoogland B1 op het programma. Op de ranglijst stond Hoogland als vijfde gepositioneerd en FC Breukelen is inmiddels afgezwakt naar de twaalfde plaats. Door nog verschillende blessures en schorsingen werd de selectie vandaag aangevuld met Nino (normaliter A1), Martijn (B2), Jesse van Riet, Roy en Olivier (allen C1).

Anders dan anders

De voorbereiding was totaal anders dan dit seizoen vertoond is. Op verzoek van de spelersgroep verzorgden de trainers een ontbijt en zo werd al om 10.00 uur op het voetbalveld verzameld. Daarna volgde nog een gesprek waarbij het elftal op scherp gezet moest worden en een hoop onduidelijkheden duidelijk moesten worden. Omdat iedereen zich ervan bewust is dat deze B1 eigenlijk niet mag degraderen, sloot hoofdtrainer van de A1 Ronald Scheenhart zich aan om de leiding bij de B1 te ondersteunen.

Koude kermis

Duidelijk was geworden dat de FC Breukelen zich als team moest gaan vertonen op het voetbalveld en moest strijden voor elke bal, elke meter gedurende de gehele wedstrijd. Wat dat betreft kwam de B1 in de rust van een koude kermis thuis, want het was door Hoogland op een 4-1 tussenstand getrakteerd. Aan elk doelpunt ging wel een verhaal vooraf. Het eerste doelpunt kwam regelrecht uit de lucht vallen na een schot van een meter of 50 en een misrekening van Remco. Kort daarna wist Hans na een mooie aanval de keeper te omspelen en zo de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. Via de linkerkant wist Hoogland twee keer te scoren en na een misrekening in het hart van de defensie kreeg FC Breukelen ook nog een vierde tegengoal te verwerken.

Strijdlust loont

De tweede helft een totaal ander FC Breukelen. Olivier kwam erin voor Alexander en ging als tweede spits fungeren naast Scott. Ook in de rest van het elftal was wat verschoven en dit leidde tot een ontketend elftal de eerste tien minuten van de tweede helft. FC Breukelen wist, in tegenstelling tot veel andere wedstrijden, kans op kans te creëren, maar verzuimde meerdere goals te maken. De laatste kans in dit offensief leidde echter wel tot een doelpunt van Stef na een scrimmage in het strafschopgebied van Hoogland. De wedstrijd leek daarna wat kansen betreft wat dood te bloeden. Hoogland leek met de tussenstand te kunnen leven en FC Breukelen was niet meer in staat dit hoge tempo vast te houden. Jesse en Tobias kwamen in het veld voor Michiel en Stef en dit gaf het gewenste effect. Na een verre inworp van Nino die doorgekopt werd wist Jesse van een meter afstand de bal in het doel te verwerken en de B1 was er in geslaagd de wedstrijd definitief na zich toe te trekken. Kort voor tijd kreeg FC Breukelen ook nog een terechte strafschop die keurig werd binnengeschoten door aanvoerder Bob: 4-4. Hoogland liet zich gedurende de wedstrijd meer en meer kennen en dit resulteerde in een tweede gele kaart voor de rechtshalf en dus moest Hoogland met tien man de laatste minuten doorkomen. FC Breukelen kreeg geen tijd meer van de scheidsrechter om de tegenstander definitief te pijnigen en zodoende eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Kwartje gevallen?

Achteraf gezien bleek wat je allemaal kunt bereiken met strijd, beleving en simpel spel. Een waar compliment moet gemaakt worden aan het elftal zoals het zich in de tweede helft heeft laten zien. Het elftal heeft nu winterstop waarna de terugronde in deze competitie gaat beginnen met een uitwedstrijd tegen FC Almere B1. Iedereen die de B1 een warm hart toedraagt, hoopt dat het kwartje nu is gevallen bij de spelers en dat ze vanaf nu wekelijks dit spel kunnen gaan vertonen. In deze competitie gebeurt van alles, iedereen wint van iedereen en dus is er zeker nog niets verloren voor FC Breukelen.

FC Breukelen B1 - v.v. Hoogland B1 4-4 (1-4)