Herfstkampioen C1 mag ook overwinteren in KNVB-bekertoernooi

In de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi troffen we vandaag een bekende tegenstander: v.v. Maarssen C1. De voorgaande twee confrontaties in de competitie wisten we niet van ze te winnen, onze enige verliespunten tot nu toe … De allereerste competitiewedstrijd liepen we thuis direct tegen een onterechte 0-1 nederlaag aan, twee weken geleden lieten we een overwinning liggen door onze kansen in Maarssen niet te benutten (0-0). Vandaag dus de kans om duidelijk te maken wie het sterkste C-juniorenteam van de Stichtse Vecht is. Het weer viel na de onrustige en natte dagen gelukkig mee, prima om te voetballen, wel op het kunstgras.

Geheimen waren er niet meer voor elkaar, we wisten hoe we v.v. Maarssen moesten bestrijden. Ook de vorige keren wisten we dat eigenlijk wel. FC Breukelen bleek beide keren voetballend de bovenliggende partij, maar we konden dat niet in doelpunten tot uitdrukking brengen. Deels door falen in de afwerking maar ook zeker niet in de laatste plaats door de betrouwbare en grote sluitpost van v.v. Maarssen. De startopstelling (4-3-3) van vandaag: Doel: Jesse S, Achter: Milan, Junior, Nik en Mels, Midden: Roy, Jesse v R en Douwe, Voor: Michael, Olivier en Justin. Wissels: Niels, Lars en Christian.

De eerste helft nam FC Breukelen wederom het initiatief resulterend in een duidelijk veldoverwicht. Tot echt grote kansen kwam het de eerste vijftien minuten echter nog niet, slechts een paar kleine mogelijkheden. Totdat in de twintigste minuut Olivier in de zestienmeter werd aangespeeld en onderuit werd geschoffeld. Er was geen andere keuze voor de scheidrechter dan de bal op de stip te leggen. De strafschop werd vervolgens feilloos door Olivier zelf in de rechthoek geschoten, eindelijk hadden we weten te scoren tegen Maarssen: 1-0. FC Breukelen zette verder aan om de marge te vergroten, v.v. Maarssen loerde op de counter. Na een overtreding van Junior die bestraft werd met een gele kaart, dreigde FC Breukelen even de grip op de wedstrijd te verliezen. Dit was echter van korte duur. De stemming op het veld werd wat grimmiger toen aanvoerder Jesse een gele kaart werd aangesmeerd. Bij een toegekende vrijetrap voor v.v. Maarssen liep hij weg, v.v. Maarssen speelde vervolgens de bal gericht tegen hem aan. We hebben deze geslepen acties al eerder gezien bij Elinkwijk, bewust om de tegenstander een kaart aan te smeren voor het niet tijdig afstand nemen. Met twee gele kaarten op zak en een 1-0 voorsprong zochten we de kleedkamer op.

De tweede helft besloten we in een 4-4-2 opstelling te gaan spelen. Deels om de voorsprong beter te kunnen verdedigen en het gevaar van de counter te elimineren, deels omdat vandaag onze vleugelspelers niet helemaal uit de verf kwamen. Dit pakte zeer goed uit. v.v. Maarssen kwam niet meer verder dan dertig meter van ons doel, het middenveld was voor FC Breukelen en met Olivier en Michael voorin hadden zij de handen vol. Na 42 minuten kon Justin z’n tegenstander er eindelijk uit lopen en vanaf links een puike voorzet afgeven. v.v. Maarssen kon het leer niet wegwerken en Olivier kon dankbaar profiteren en de 2-0 binnenschieten. In de 43e minuut kwam Niels Justin vervangen. In de 49e minuut werd de wedstrijd beslist door Jesse. Een prachtige aanval waarbij Niels de bal in de vrije ruimte links op Olivier speelde. Deze gaf hem door aan de aankomende Jesse die de bal slechts nog binnen hoefde te lopen: 3-0. Direct hierna werd Lars binnen de lijnen gepakt en kon Mels z’n rust pakken, even later gevold door de derde wissel: Christian voor Michael.

Een afstraffing leek er aan te komen en de gemoederen en frustraties binnen het veld werden zicht- en hoorbaar. In de 58e minuut kon Maarssen wat terugdoen uit een vrije trap die werd gegeven voor vermeend terugspelen op de keeper. Onze keeper had echter gezien dat er nog een v.v. Maarssens voetje tussen zat en pakte de bal op. De scheidsrechter zag het helaas anders. Snoeihard verdween de bal via de handen van Jesse in de kruising: 3-1.

Echt spannend werd het niet meer, zeker niet toen bij een volgende diepe bal Jesse op snelheid en zonder bal onderuit werd gehaald door de nummer 3 van Maarssen. Een onsportieve actie die terecht met rood werd bestraft. Het tumult dat daarna ontstond, gevolgd door wat verbale verwensingen naar de scheidsrechter, leverde een tweede gele kaart op voor de nummer 10 en dus ook rood. Toen de grensrechter van v.v. Maarssen het veld op kwam stormen, dachten we even dat het uit de hand zou lopen. Gelukkig werd iedereen tot bedaren gebracht. Met nog circa vijf minuten op de klok moest v.v. Maarssen dus verder met negen man en FC Breukelen speelde de wedstrijd vakkundig uit.

Mannen, wederom een prima wedstrijd tegen onze streekgenoot, ditmaal met een goede en terechte afloop. Over dus naar de vierde ronde en overwintering in het bekertoernooi. Welke sterke (want alleen de sterken blijven immers over) tegenstander uit de koker komt rollen, moeten we nog even afwachten. Nu gaan we als Herfstkampioen even genieten van een korte rustperiode. Op 3 januari 2012 volgt de eerste training en op 14 januari 2012 het jaarlijkse KNVB Zaalvoetbaltoernooi in Zeist. We wensen alle spelers, trainers, ouders en supporters hele fijne feestdagen en hopen jullie gezond weer te zien in het nieuwe jaar.

17 december 2011, FC Breukelen C1 - v.v. Maarssen C1 (bekerwedstrijd): 3-1 (1-0)