Zevenklapper voor E1 in Almere

De E1 mag vandaag naar Almere om zich ‘veilig’ te spelen in de najaarscompetitie. Voor tegenstander s.c. Buitenboys E3 staat er weinig meer op het spel dan de eer. Een mooie wedstrijd ook om het beschamende verlies een week eerder tegen het in punten inmiddels met ons gelijk staande s.c. ’t Gooi E1 weg te poetsen. Het is weer lekker voetbalweer en onze vandaag voltallige selectie wordt met niet al te veel opdrachten de wei in gestuurd. Een sterk begin dit keer. FC Breukelen pakt direct het initiatief en dat levert een goal op. Een mooie loopactie van Thijs rondt hij nog mooier, met een stiftje over de keeper van Buitenboys, af: 0-1.

FC Breukelen houdt het initiatief en geeft Buitenboys geen kans. Het verschil is te groot en via goals van Tieme, Levi en nogmaals Thijs loopt onze E1 weg naar 0-4. In de tweede helft probeert Buitenboys er toch nog een wedstrijd van te maken en als dan bij ons het willen scoren de overhand neemt, zie je dat het toch weer moeilijk wordt. Na tien wat moeizame minuten herpakt FC Breukelen zich en wordt ook het net weer gevonden. Via goals van Levi, Tieme en Jochum word de stand naar 0-7 getrokken. Een mooie eindstand met mooie goals, al is het eeuwig jammer dat keeper Daan het vijandelijke doel op een haar na miste bij het wegwerken van een bal uit het eigen strafschopgebied; de Buitenboys-goalie was al geklopt. We zijn hiermee veilig en eindigen op de elfde plaats (van de veertien). Even lekker uitrusten, een beetje zaalvoetballen en dan volgend jaar weer nieuwe kansen!

Goals E1: Thijs (2), Tieme (2), Levi (2), Jochum.

Man of the Match: Thijs Langelaar (’s middags ook nog Pupil van de Week).