Terechte overwinning FC Breukelen 1 tegen v.v. RCL 1

Na de mooie bekeroverwinning op topklasser h.v.v. Hollandia 1 was het zaak voor FC Breukelen 1 om hier een goed vervolg aan te geven. v.v. RCL uit Leiderdorp, een stevige middenmoter in de eerste klasse B, zou hiervan het slachtoffer moeten worden. FC Breukelen 1 startte de wedstrijd in dezelfde opstelling als tegen Hollandia, met uitzondering van aanvoerder Jurriaan van Well die tijdens die wedstrijd geblesseerd was uitgevallen.

Direct drie kansen

Na acht minuten waren er al drie grote kansen te noteren voor Eddy Vorm, Danijel Mahmutovic en Dave Rijkaard. De tegenstander was behoorlijk geschrokken, herpakte zich enigszins en kwam na twintig minuten door twee keer onnodig balverlies en slechte dekking van de Breukelse middenvelders gevaarlijk voor het doel van de foutloos spelende Alex Sacca. Eenmaal moest de jonge rechterverdediger Sven Eggermont het balverlies herstellen middels een nuttige overtreding en kreeg hiervoor terecht de gele kaart.

Nog meer kansen

Dat waren de enige wapenfeiten gedurende de eerste helft van een tegenstander die slechts dertien keer gescoord had in deze competitie. Voor FC Breukelen liep de teller wat betreft kansen behoorlijk op. Kopbal Eddy Vorm van de doellijn gehaald, dezelfde speler met een fysiek sterke actie drie tegenstanders afschuddend alleen op de goede keeper van RCL, maar die was Eddy de baas. Djuric Winklaar een vrije schietkans met rechts op acht meter van doel helaas over. Beide teams gingen de rust in met 0-0. RCL was hier meer content mee dan FC Breukelen.

Blessures …

Dat bleek uit het verloop van de tweede helft. Vanaf het fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Den Haan, werd door RCL de ene na de andere blessure zo uitgebuit met als enige doel tijdwinst en om een punt mee naar huis te nemen. De heer Den Haan ging hier heel goed mee om en liet de ‘zwaar’ geblesseerde spelers buiten de lijnen behandelen. En wat bleek? Buiten de lijnen herstelden ze veel sneller dan in het veld … Teammanager Herman Jansen riep quot;Antivoetbal", kreeg terecht een reprimande van de scheidsrechter en moest gaan zitten op zijn stoel naast de dug-out.

Wachten op eerste goal

Ondertussen werd er ook nog gevoetbald. RCL creëerde vrijwel niets meer en voor FC Breukelen stapelden de kansen zich op. Met Stefan Hoogvliet als verse aanjager op het middenveld kreeg RCL bijna geen lucht meer en het was wachten op het eerste Breukelse doelpunt. Na een prachtige combinatie kopte Eddy Vorm de bal onhoudbaar in de bovenhoek … dacht iedereen, behalve de keeper van RCL. Op miraculeuze wijze tikte hij de bal op de lat en het bleef 0-0.

Invaller Jacky scoort

De moegestreden Danijel Mahmutovic werd gewisseld voor Jacky Castelijns. Kort daarna kwam Deen van Embricqs David van der Veld vervangen. Zoals zo vaak bewezen, zit de kracht van een team bijna altijd in de sterkte van de bank. Het verse bloed ging uiteindelijk het verschil maken. Uit een afgemeten voorzet van de naar rechts verhuisde Dave Rijkaard scoorde in de 78ste minuut super-sub Jacky de meer dan verdiende 1-0.

Veel ruimte

Toen ging het spel ineens veel sneller. RCL kreeg haast en ging in de aanval, met erg veel ruimte achter de verdediging latend. De Breukelse verdediging onder leiding van een ijzersterke Rick de Lange gaf echter geen krimp. FC Breukelen profiteerde daar met de snelheid van Deen van Embricqs enkele keren goed van en uiteidelijk, na een goed dieptepassje van Deen, scoorde Jacky zijn tweede van de middag. Vlak daarna op een haar na nog bijna zijn derde, maar Jacky krulde de bal met links net langs de verkeerde kant van de paal. Jammer, anders was het een loepzuivere hattrick geweest.

Middenmoot in zicht

Door deze overwinning is voor het eerste elftal van FC Breukelen aansluiting bij de middenmoot van de ranglijst een beetje dichterbij gekomen. De laatste twee wedstrijden heeft het team met compact spel vier keer gescoord en geen doelpunten tegen gekregen. Dat is een goed uitgangspunt voor de laatste wedstrijd van de eerste ronde (inhalen), namelijk komende zaterdag 17 december in en tegen Nootdorp.

10 december 2011, FC Breukelen 1 - v.v. RCL 1 2-0 (0-0) 1-0 Jacky Castelijns (assist: Dave Rijkaard)

2-0 Jacky Castelijns (assist: Deen van Embricqs)

Klik hier voor het verslag van deze wedstrijd op de website van v.v. RCL.