FC Breukelen B1 domineert, maar verliest wederom

Op deze frisse zaterdag stond de uitwedstrijd gepland tegen rodelantaarndrager FC De Bilt B1. Vorige week werd de thuiswedstrijd tegen Hoogland B1 afgelast, waardoor de B1 zich al twee weken niet meer in wedstrijdverband had vertoond op het veld. Reden genoeg dus om eens flink de mouwen op te stropen en er met vol goede moed tegenaan te gaan. De B1 had zaterdag slechts elf eigen fitte spelers en dus werd de selectie aangevuld met Jelle en Martijn vanuit de B2 en Jesse en Junior uit de C1. ****

Aftrap half uur later

De voorbereiding verliep alles behalve goed. Bij de B1 is het zo geregeld dat men elke anderhalve week met een groepje van drie personen ‘dagtaak’ heeft. Dit kan voor trainingen of wedstrijden zijn, hieronder wordt verstaan het verzorgen van de nodige materialen. De jongens die deze taak zaterdag moesten uitvoeren waren het belangrijkste vergeten mee te nemen naar een uitwedstrijd: de kleding. Na spoedoverleg bij FC De Bilt werd al snel de mogelijkheid geopperd om de wedstrijd een half uur uit te stellen, zodat er iemand vanuit Breukelen de tassen kon brengen, onze dank hiervoor. Gelukkig was de moeder van Jantijn in de gelegenheid om de tas eerst bij FC Breukelen op te halen en deze daarna naar De Bilt te brengen waardoor voetbal op deze middag toch nog mogelijk was. Ook daar super veel dank voor natuurlijk.

Overwicht

Al met al dus niet het beste wat je kan overkomen voor een wedstrijd die erom gaat spannen. Gaat FC Breukelen de weg naar boven inzetten of komt de degradatiezone nog dichterbij? In de eerste helft speelde FC Breukelen aardig voetbal, kansen waren er niet in overvloed, maar zeker was dat FC Breukelen het betere van het spel had en niet hoefde te verliezen deze middag. Dit is echter al vaker voorgekomen en toch verloor de B1 die wedstrijden. Ondanks het fikse overwicht wat FC Breukelen had, wist FC De Bilt er twee keer uit te komen en op werkelijk kinderlijke wijze twee keer te scoren. Tussendoor wist Michiel met een fraai doelpunt iets terug te doen namens FC Breukelen wat een 2-1 ruststand opleverde.

Domineren zonder kansen te creëren

Het spelbeeld in de tweede helft was niet anders. Weer was het FC Breukelen dat de meerderheid van het balbezit had en FC De Bilt probeerde er alles aan te doen om de voorsprong te behouden. De grootste kans kwam voor FC Breukelen in de laatste minuut voor Jesse die een meter voor de doellijn de bal kon inkoppen. Er werd geappelleerd dat de bal over de lijn was, wat haast wel moest, maar de scheidsrechter wilde er niets van weten. Luttele seconde hierna floot hij af waardoor onrecht de overhand kreeg bij de spelers van de B1.

Eerste helft competitie voorbij Wederom dus een wedstrijd voor de B1 waarin men met redelijk veldspel de overhand in de wedstrijd had, alleen was het creëren van kansen de achilleshiel vandaag. Het verwijt naar de matige voorbereiding mag niet gemaakt worden omdat FC Breukelen zo’n 70 minuten op de helft van de tegenstander heeft gevoetbald. Als het goed is, heeft de B1 nu winterstop en worden er in deze periode een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Na de winterstop begint voor FC Breukelen B1 de terugronde in deze competitie met een uitwedstrijd tegen Almere. Thuis werd een pijnlijke 5-0 nederlaag geleden waar men een lesje countervoetbal kreeg. Hopelijk loopt men in Almere niet wederom in deze val en weet men überhaupt deze ronde meer punten te behalen.

Opstelling: Remco; Alexander (Junior), Jelle (Giorginho), Jantijn, Martijn; Zaid, Hans, Bob; Michiel (Jesse), Scott en Stef (Jim).

10 december 2011, FC De Bilt B1 - FC Breukelen B1 2-1 (2-1)

1-0 FC De Bilt