Voorbeschouwing FC Breukelen 1 - v.v. RCL 1

rcl.jpg

Na de succesvolle bekerwedstrijd tegen topklasser h.v.v. Hollandia 1 was iedereen nieuwsgierig en gretig om hier een goed vervolg aan te geven. Teleurstellend was het toen de afgelasting uit Nootdorp zaterdagochtend om elf uur telefonisch werd doorgegeven. De wedstrijd wordt nu ingehaald op zaterdag 17 december.

Voetbalvereniging Racing Club Leiderdorp (v.v. RCL) is de voorlaatste tegenstander van de eerste ronde die voor FC Breukelen geheel onverwachts moeizaam is verlopen. Profclub AZ Alkmaar heeft ook in het recente verleden eenzelfde seizoen doorgemaakt en is toen met veel moeite niet gedegradeerd. Het jaar daarna stond de wereld op zijn kop en was AZ zeer succesvol. Voetbal blijft een fenomeen op zich en nergens zit de hel en hemel zo kort bij elkaar als in voetbal.

Stabiele middenmoter

v.v. RCL is vorig seizoen gepromoveerd en staat keurig in de middenmoot van de 1e klasse B met 16 punten en een doelsaldo van 13 voor en 13 tegen. Deze cijfers duiden op een stabiel en homogeen team dat niet snel uit balans te brengen is. FC Breukelen wil zaken doen vóór de winterstop en zal vanuit het gekweekte zelfvertrouwen tegen h.v.v. Hollandia op jacht gaan naar de broodnodige punten. Aanvang van de wedstrijd aan de Broekdijk Oost is 14.30 uur.