D4 heeft collectieve off-day: toch winst

waterwijk.jpg

Nadat vorige week onze wedstrijd was afgelast, mochten we vandaag aantreden tegen a.s.c. Waterwijk D11 in Almere. Om 13.30 uur betraden onze mannen het winderige eerste veld van de Waterwijkers. De tegenstander had zich kennelijk goed ingesteld op onze spelers, want ze zaten direct vanaf het begin bovenop de mannen. De D4-mannen verweerden zich echter goed tegen de snelle uitbraken van de tegenstander. Helaas kwamen de passes niet goed aan bij de collega-spelers, waren de aannames niet heel erg lekker en kon de vrije man niet altijd gevonden worden.

Gelukkig duurde het niet heel lang voordat het 0-1 werd. Nadat het spel verder ging zoals hierboven beschreven, zag je dat onze mannen er een schepje bovenop gingen doen. De inzet werd steeds meer en meer, terwijl het vertoonde spel onvoldoende was. Dankzij deze inzet werd het 0-2 en leek het een redelijk makkelijke overwinning te worden. Door een blundertje in onze verdediging rolde de bal tergend langzaam over de doellijn en kwam de spanning terug in de wedstrijd. De tegenstander geloofde er ook weer in en begon aan te dringen.

Het spel van onze jongens werd er niet beter op, de inzet kon dat goed compenseren. Iedereen vocht voor de bal en probeerde ook bij de tegenstander vroeg te gaan storen. Uiteindelijk werd het 1-3 en ging de ploeg moegestreden maar voldaan van het veld af.

Er zijn heel goede trainers/coaches die zeggen dat als je de slechte wedstrijden winnend weet af te sluiten, de kans om kampioen te worden groot is. Laten we ons troosten met deze woorden. Mannen, prima om een keer een steekje te laten vallen, maar onze meegereisde supporters en jullie coaches hopen dat dit een eenmalige aanslag op onze zenuwen is geweest en dat we volgende week voor de beker weer gewoon onze kwaliteiten kunnen laten zien. Gewonnen op inzet … ook iets om hartstikke trots op te zijn en dat zijn wij dan ook!