C4 verliest in eigen huis van NVC C5

De C4 zit de afgelopen wedstrijden wat in een dip. Werd er twee weken geleden met 4-2 verloren van koploper Altius C4, vandaag bleek uit eindelijk ook de nummer 2 te sterk voor de mannen van de C4. In de uitwedstrijd tegen Altius werd een slechte eerste helft (2-0 achter) goed gemaakt door een goede tweede helft (2-2). Maar deze week was het andersom. Mathijs kon vandaag helaas op het veld geen bijdrage leveren. Hij heeft vorige week een behoorlijke blessure opgelopen, maar was wel aanwezig om zijn team als supporter te ondersteunen. Mathijs, hopelijk ben je weer snel van de partij op het veld.

De eerste helft was volledig voor de thuisploeg. Er werd met overleg aangevallen. De duels werden met overtuiging aangegaan en vrijwel steeds gewonnen. De wedstrijd was ongeveer tien minuten oud toen Michael op links een bijna achterbal toch vóór de lijn wist op te pikken. Hij bereikte de volledig vrij staande Lukas op rechts die de bal beheerst in tikte (1-0). Een mooie overwinning leek op komst, want NVC reikte nauwelijks tot de middenlijn waar de georganiseerde verdediging de bal steeds weer wist te veroveren en een volgende aanval kon inluiden. De mannen van de C4 doken steeds weer gevaarlijk op voor het doel van NVC en er waren wat kansen en kansjes, maar toch bleef het 1-0 tot de rust.

Na de pauze ontstond er echter een hele andere wedstrijd. NVC ging feller op de bal jagen en daar waar de C4 mannen in de eerste helft bijna alle duels wonnen, was het nu andersom. NVC zette druk op de goal van Justin en de gelijkmaker hing in de lucht. Na ongeveer tien minuten werd er gerommeld in de defensie. De bal werd niet goed weggewerkt en een NVC-speler kreeg de kans een keer uit te halen. En met goed gevolg, want de bal belandde onhoudbaar achter Justin tegen de touwen (1-1). NVC putte hier duidelijk moed uit en kreeg steeds meer zelfvertrouwen, daar waar het middenveld van de C4 zich steeds verder richting de eigen goal liet zakken. Het middenveld lag daardoor te veel open en NVC kon daar zijn gang gaan. De druk op de goal van de C4 bleef aanhouden en vanuit een diepe bal op rechts ontstond de 1-2.

De C4 probeerde de rug te rechten en probeerde de helft van NVC te zoeken. Maar niet geheel gecontroleerd. Een diepe pass over rechts werd helaas door de defensie verkeerd verwerkt. Een speler van NVC was er als de kippen bij om ook deze bal te verzilveren (1-3). Hierdoor werden de spelers van de C4 waarschijnlijk toch wat wakker geschud. Her en der werden weer wat duels gewonnen, werd de aanval gezocht en corners werden afgedwongen. Vanuit een voorzet vanaf rechts kon Michael de bal bijna raak koppen, maar de keeper wist er nog net zijn hand tegenaan te krijgen. De daaruit ontstane corner belandde eerst op de paal en sprong het veld weer in. Arnold pikte de bal weer op en paste naar Bram die met links binnen schoot. De C4 wilde nu nogmaals aanzetten, maar een minuut na de aftrap klonk helaas het laatste fluitsignaal en was het verlies een feit. Volgende week de laatste wedstrijd van het najaarsseizoen, uit tegen BFC C7. Wellicht dat de mannen van deC4 daar nog wat moois kunnen laten zien. Zodat ze uiteindelijk toch nog als derde de winterstop kunnen ingaan.

10 december 2011, FC Breukelen C4 - NVC C5 2-3 (1-0)