C1 scoort weer en neemt koppositie over

argon.jpg

Wat vorige week in en tegen Maarssen niet lukte, ging de C1 vandaag uitstekend af: scoren! Slachtoffer was s.v. Argon C2 bleek niet opgewassen tegen de honger van onze C1. Met de wetenschap dat koploper CSW vandaag op bezoek moest bij nummer 3 FC Amsterdam, waren de jongens gretig en lagen op de loer om bij eventueel puntverlies van de boys uit Wilnis de koppositie over te nemen. De startopstelling: Jesse S., Milan, Nik, Junior, Mels, Roy, Jesse van R., Lars, Justin, Olivier en Emin. Wissels: Chris, Douwe en Stan. Bij afwezigheid van Michael hadden we Stan bereid gevonden om als extra wissel en grensrechter paraat te staan. Super Stan!

Met de uitwedstrijd en de bekerwedstrijd nog vers in ons geheugen verwachtten we vandaag een gemotiveerd Argon; de teleurstellende positie op de ranglijst moesten deze Argonauten toch niet lekker zitten en wat is er mooier om dat tegen FC Breukelen recht te zetten? Dachten we. FC Breukelen bleek echter een gemakkelijk dagje te krijgen. Al na vijf minuten was het Nik die uit een matig genomen corner vanaf de zestienmeterlijn vrij mocht aanleggen en de 1-0 in de linkerhoek knalde. Een mooie opsteker wat genoeg zelfvertrouwen gaf om lekker te tikken. De 2-0 viel in de twaalfde minuut na een wereldactie à la Messi van Justin. Een geweldige passeerbeweging gevolgd door een solo op snelheid luidde een mooie en onhoudbare knal in. Kort daarna kreeg de aanvoerder van Argon een kopbal van Jesse in z’n gezicht en moest met een bloedneus naar de kant. Ook was hij duizelig, waardoor hij helaas niet meer verder kon spelen.

FC Breukelen leek op rozen te zitten en werd nonchalanter. Slap ingrijpen en slordig verdedigen gaf Argon de mogelijkheid om aan te sluiten; uit een voorzet van rechts kon er vrij worden ingekopt: 2-1 . Bij een volgende aanval over links raakte Emin geblesseerd aan z’n kuit en kon helaas niet meer verder. Hij werd vervangen door Chris die de gehele week nog ziek was geweest. Toen Jesse vervolgens een uittrap recht in de voeten van de Argon-spits speelde, dachten we de gelijkmaker te kunnen noteren. Het was echter Jesse zelf die met een reflex de bal nog net naast de paal kon krijgen. Iedereen was vanaf dat moment gelukkig wel meteen weer bij de les. Uit wederom een matige corner kon Roy z’n doelpuntje weer meepakken: 3-1. Een schot van Justin werd niet goed verwerkt door de Argon-keeper en de bal rolde net over de doellijn: 4-1. Met deze stand zochten we de kleedkamer op voor een warm bakkie thee.

In de tweede helft werd Douwe ingebracht voor Lars en gingen we verder over op het spelen van 3-4-3 in plaats van 4-3-3. Nik mocht wat doorschuiven naar het middenveld, achterin hadden we het immers niet al te moeilijk. Na zeven minuten begon de teller weer te lopen: 5-1 uit een vrije trap van Olivier (net buiten het strafschopgebied), via de handen van de keeper verdween de bal in de touwen. De 6-1 viel wederom uit een corner, ditmaal kwam de bal via Roy bij Nik die het klusje eenvoudig kon klaren. Tussendoor mocht keeper Jesse nog één redding maken op een hard schot, meer vuurwerk kwam er niet van de blauwhemden.

Bij de 7-1 gingen de handen op elkaar: met een super vrijetrap vanaf 35 meter gaf Olivier iedereen het nakijken en verdween de bal onhoudbaar in de rechterkruising. Jesse kreeg vervolgens in het strafschopgebied nog alle ruimte om te kappen en te draaien; de 8-1 mocht hij dan ook gemakkelijk maken voordat hij werd gewisseld. Onze Stan werd de laatste tien minuten nog binnen de lijnen gebracht als diepe spits. Helaas wist hij niet tot scoren te komen, dat deed Nik (vandaag topscorer) nog wel één keer en zo werd de eindstand op 9-1 gezet.

Vorige week ging er niets in de doelpuntenpot, vandaag konden de deelnemende ouders en supporters hun buidel weer opentrekken.

Smile

Als resultaat van vandaag mogen we ons ook voor het eerst dit seizoen tot koploper kronen. FC Amsterdam versloeg CSW met 2-0 en als er volgende week geen inhaalprogramma is (wij spelen dan voor de beker), dan zijn we zelfs Herbstmeister .

FC Amsterdam blijkt dus een zeer gevaarlijke outsider die we nog twee keer gaan treffen. Het belooft nog een spannende tweede competitiehelft te worden. FC Breukelen (31 punten), CSW (30), FC Amsterdam (27) en v.v. Maarssen (27) staan dicht bij elkaar. v.v. Maarssen heeft wel één wedstrijd méér gespeeld. Het enige team waar we punten tegen verspeeld hebben, treffen we volgende week dus weer in de derde ronde van de KNVB districtsbeker. Zou het nu eindelijk lukken dit team een keer op de knieën te krijgen? Zaterdag 17 december 10.45 uur, we kunnen wel wat steun gebruiken.

10 december 2011, FC Breukelen C1 - s.v. Argon C2: 9-1 (4-1)

Overige uitslagen

FC Amsterdam C1 - CSW C1 2-0; De Meern C2 - v.v. Maarssen C1 1-3; Jong Aalsmeer United C1 - De Dijk C1 0-4; Hoofddorp C3 - Amstelveen C1 7-0; DIOS C1 - Elinkwijk C2 NNB