B2 viert feest na overwinning op Maarssen B1 bij SteakZ

maarssen.jpg

Zaterdag 10 december stond de derby van Stichtse Vecht op het programma. Het ongeslagen v.v. Maarssen B1 stond tegenover een op-en-top gemotiveerd FC Breukelen B2. Na het gezamenlijke ontbijt en de tactische bespreking stonden we om elf uur in de startblokken. De wedstrijd werd geleid door Martien Plasmeijer en de zon stond zowaar te schijnen. De B2 begon messcherp en iedereen zat er bovenop. v.v. Maarssen had in elf wedstrijden nog niet verloren en begon slap. Nadat de eerste kans verloren ging, maakte Youri de Wit zijn reputatie waar. Na een snelle aanval kapte hij de laatste man uit en schoot, rand strafschopgebied, onberispelijk binnen.

Dit was v.v. Maarssen dit seizoen nog niet overkomen en meteen schakelden ze een tandje bij. Al combinerend zetten ze FC Breukelen onder druk en kregen een groot veldoverwicht. Maar niemand verzaakte en iedereen zat er kort op. Bij weer een afgeslagen aanval van v.v. Maarssen zag Youri zijn medespits Stefan van Merkerk diepgaan. De pass was op maat, de afronding super: 2-0.

In de rust werd door Anthony de tactiek nog eens goed doorgesproken. v.v. Maarssen B1 bleef goed combinerend naar openingen zoeken, maar de verdediging stond als een huis. En als er een kans ontstond, pakte onze keeper Jay elke bal. Hij keepte de wedstrijd van zijn leven. v.v. Maarssen bleef ondanks een dreigende nederlaag zeer sportief voetballen.

Na het laatste fluitsignaal was het dolle pret. Onze ‘buddy’ Rick de Lange, laatste man van het eerste elftal, had gezien hoe je de nul kon houden met goed verdedigen en bracht dit ’s middags tegen RCL in de praktijk. Ook ‘Boertje’ hield de nul. De B2-supporters vanaf de tribune zagen hem uitblinken.

2011-12-11_b2_logo_steakz.jpg
Na zo’n topdag moest dit natuurlijk gevierd worden. Met twintig man werd ’s avonds richting de Foodspot gereden. Bij SteakZ van Marco van der Meer konden we onbeperkt schranzen. En werd er nog lang nagepraat over de overwinningen. (Foto’s: Hans Bijlenga.)

2011-12-11_b2_aan_tafel_1.jpg

Onbeperkt genieten biij SteakZ na de 2-0 zege.

2011-12-11_b2_aan_tafel_2.jpg

De technische staf en buddy Rick genieten mee.