A1 sluit 2011 af met mooie overwinning

Na de 1-4 zege vorige week tegen VVZA sloot de A1 het jaar af met een 2-0 overwinning tegen Sporting'70. De rood-gele ploeg uit Utrecht bleek in de eerste wedstrijd van het seizoen een taaie tegenstander en ook deze wedstrijd was voor onze A1 zeker niet gemakkelijk. De eerste helft leverde weinig spannende momenten voor de doelen op. Beide ploegen speelden voorzichtig en de verdedigingen gaven niets weg. FC Breukelen had wel een overwicht, maar Sporting'70 hield zich goed staande. Enige smetje op de eerste helft was het snelle uitvallen van Sebastiaan. Joarno verving hem en deed dat naar behoren.

De tweede helft leverde gelukkig meer vuurwerk op. FC Breukelen ging steeds beter spelen en kreeg ook kansen. Sporting'70 werd steeds meer teruggedrongen, maar kansen benutten bleek ook deze wedstrijd een probleem. Gelukkig kreeg Martijn het op zijn heupen en met een schitterende voetbeweging scoorde hij de verdiende 1-0.

Na dit doelpunt kreeg de A1 nog een paar mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Meer dan een afgekeurde goal van Dominique leverde dat niet op, zodat Sporting'70 bleef geloven in een goed resultaat. Gelukkig hield reservekeeper Robin zijn doel schoon. FC Breukelen bleef de aanval zoeken en toen Martijn even later zijn tweede goal maakte, was de wedstrijd beslist en kon de A1 de wedstrijd rustig uitspelen. Door de overwinning staat de ploeg stevig in de middenmoot.

Al met al hebben de jongens de eerste competitiehelft naar behoren gepresteerd. De trainer/coaches Eric Turksma en Ronald Scheenhart zitten erbovenop en de vaste supporters rekenen erop dat ze de ploeg na de winterstop naar een nog hogere plek zullen “trainen, schreeuwen, begeleiden, juichen”. Tot slot wenst het team een ieder prettige feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2012. (Klik op de foto’s voor een vergroting.)

Foto’s: Nico van Stroe.