FC Breukelen 2 lijdt eerste nederlaag

In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop heeft het tweede elftal van FC Breukelen zijn ongeslagen status helaas verloren. Het was al van tevoren bekend dat het een lastige wedstrijd zou worden, maar helaas presteerde de ploeg vandaag ondermaats. Dit had als gevolg dat FC Breukelen terugzakte naar de tweede plek, met twee punten achterstand op Ajax 3. De tegenstander van afgelopen zaterdag, s.v. Argon 2, steeg naar de derde plek en doet dus ook nog goed mee.

Fysiek sterke tegenstander

Argon liet vanaf het beginsignaal zien te beschikken over een fysiek sterke ploeg, met ook zeker voetballende kwaliteiten. FC Breukelen creëert normaal gesproken elke wedstrijd veel kansen, maar dat was deze wedstrijd zeker niet het geval. Argon kreeg de eerste grote kans, maar de spits stuitte op de alert keepende Sander Mur. Het volgende moment dat gevaarlijk werd, had FC Breukelen aan zichzelf te wijten. Een onhandige, halfhoge terugspeelbal kon moeilijk onder controle worden gebracht en Argon was er als de kippen bij om hiervan te profiteren: 1-0. De wedstrijd bleef redelijk gelijk opgaan en er ontstonden nog steeds weinig kansen. Vlak voor de rust kreeg FC Breukelen twee kansen waarvan één een zekere goal leek te worden. De bal werd door Nino Raaff vol overgave ingeschoten, maar spatte uiteen op de lat.

Meer druk na 2-0 achterstand

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld en was het vooral de vraag of FC Breukelen eindelijk in zijn spel kon komen. Dit lukte niet en Argon wist zelfs nog verder uit te lopen. Via een actie over links kwam een Argon-speler naar binnen en schoot de bal knap in de verre hoek: 2-0. FC Breukelen ging vanaf dat moment meer druk zetten en er begon steeds meer ruimte te ontstaan. Zo rond de vijfenzeventigste minuut wist FC Breukelen over de rechterkant door te breken en spits Maikel Goossens te bereiken. Hij schoot de bal nauwkeurig binnen en produceerde hiermee de aansluitingstreffer: 2-1. Argon profiteerde echter vrij snel van de ruimte die ontstaan was en schoot de hoop van FC Breukelen definitief aan duigen: 3-1.

Goede eerste seizoenshelft

Al met al was het gezien de kansenverhouding een terechte nederlaag. FC Breukelen speelde één van de mindere wedstrijden van dit seizoen en helaas tegen een tegenstander die dit afstrafte. Toch kan er worden teruggekeken op een succesvolle eerste seizoenshelft. Het komt niet vaak voor dat een promovendus gelijk weer meespeelt om de titel en bovendien is er een hecht team ontstaan dat erg lastig te kloppen is, ongeacht de kwaliteit van het veldspel. Na de winterstop is het de uitdaging om de koppositie weer terug te winnen en het team verder te ontwikkelen.

10 december, s.v. Argon 2 - FC Breukelen 2 3-1 (1-0)

1-0 s.v. Argon

2-0 s.v. Argon

2-1 Maikel Goossens

3-1 s.v. Argon