Superzege Ve3 bij nummer 2 GeuzenMiddenmeer Ve4

geuzenmiddenmeer.gif

Dat was nog niet eerder gebeurd: uit winnen bij de Veteranen 4 van v.v. GeuzenMiddenmeer in Amsterdam. (Zo kan ik me alleen nog vaag de nipte 10-1 nederlaag herinneren uit het seizoen 2007-2008 en de 3-1 nederlaag met het twee-ballen-in-het-veld-incident uit het seizoen ervoor.) Maar op de 1-4 overwinning van vandaag viel door niemand iets af te dingen. Ook niet door de rood-zwarten van GeuzenMiddenmeer die op de tweede plaats staan en achter koploper TOV aan jagen. Totaal niet uit het veld geslagen door een snelle tegengoal herpakte Veteranen 3 zich vlot en liet in de rest van de wedstrijd zien dat met veel werklust en durf van alles mogelijk is.

Hink-stap-sprong

Een sportpark betreden in de hoofdstad is altijd feest. Of je kunt je auto niet kwijt, of je moet bakken met euro’s parkeergeld betalen. En als je de koets dan eenmaal hebt gestald (dit keer bij s.c. Voorland), volgt vaak een lange wandeling. Links en rechts wiebelend over losliggende tegels, regenplassen, zandheuvels, losse matten en nog net droge trottoirbanden bereikten we de kantine. Inmiddels was de regen rap vertrokken, de storm gehalveerd en scheen zowaar de zon. De opstelling: Jaap van Ewijk; Martin Flemming, Ton Witteman, Henk Kroon, Ben van Nieuwkerk; Co Hensbergen, Joost Visser, Gertjan Hop; Maxim Presburg, Nathan Molly en Jan Hos. Reserves: Richard Janssen en de licht geblesseerde René van der Voort. Afwezig vandaag: Mark Borgers, Jurg Stoker, Kees van de Neut, Gerard Zwanink en Paul Vorst. Piet Zwanink hanteerde vandaag de vlag. Deze formatie bleek vandaag de basis voor een gouden greep.

Tiktakcombinatie

Zoals gezegd werden Veteranen 3 verrast door een snelle openingstreffer van GM. Door een misverstand bij een vrije trap werd de bal doorgekopt en lobde de spits het leer met gevoel over Jaap heen in het mandje. Maar direct na de aftrap vonden Gertjan, Max en Jan elkaar met een vloeiende tiktakcombinatie en was het 1-1 door Jan. GeuzenMiddenmeer had wel lange tijd het beste van het veldspel, maar tot echt gevaarlijke kansen leidde dit niet. Opvallend was ook hoe vaak GM in de Breukelense buitenspelval trapte: die werkte vandaag goed.

Spelregelkennis

Na een half uur nam Joost een doeltrap. Jan stond diep op de helft van GM en Nathan riep dat de bal naar Jan moest. Zo’n afstand leek Joost - ondanks wind mee - onbegonnen werk, maar tot ieders verbazing deed de defensie van GM een stap naar voren op moment dat Joost vol uithaalde. De Amsterdammers hoopten natuurlijk op een fluitsignaal omdat Jan zeker tien meter buitenspel stond. Niet dus, want uit een doeltrap kun je niet buitenspel staan. (En ook niet uit een inworp of een corner.) Jan ging ervandoor en scoorde van ver 1-2. Het complete elftal van GM haalde luid en duidelijk verhaal bij de arbiter (die ook hun teamgenoot is), maar die verklaarde de klagers voor gek en gaf aan dat dit een reglementair doelpunt was. En zo was het. Kort daarna was het rust.

Niet overtuigend

Na de thee wind tegen en GM zou geheid op jacht gaan naar de gelijkmaker. Veteranen 3 had het lastig. Waar de in de eerste helft al snel ingevallen Richard de sierlijke GM-motor Wim Bergkamp tot wanhoop dreef, liet de laatste zich nu echter diep zakken en was daardoor het begin van vele GM-aanvallen. Toch was het niet echt overtuigend, zoals GM het doel van Jaap zocht. Voorzetten kwamen niet aan, schoten van afstand waren slap of slecht geplaatst en combinaties strandden vroeg bij Ton en Martin. GM speelde 1-op-1 achterin en daardoor kregen Joost, Nathan en Jan op de counter genoeg kansen om de voorsprong uit te bouwen. Ze faalden echter door zwak mikken of te lang treuzelen. Op het moment dat na een half uur de stand 1-2 wel eens de einduitslag zou worden, waagde Joost een rollende bal buiten de 16 op zijn wreef te nemen. De bal scheerde vlak boven het gras recht op de keeper af. Deze besloot de bal echter met zijn linkervoet te stoppen. De bal raakte niet zijn voet maar zijn kuit, kroop tussen beide benen door en tolde langzaam over de doellijn het doel in: 1-3.

Controle

De wedstrijd was gespeeld. De Amsterdamse koppies gingen langzaam maar zeker omlaag en FC Breukelen controleerde de wedstrijd. De sterk ingevallen René kreeg in zijn lange broek steeds meer vrijheid op het middenveld en Veteranen 3 vreesde geen moment meer dat de zege in gevaar zou komen. Na eenvoudig uitverdedigen over links kon Joost de vrijgelopen René bereiken. Deze schudde de laatste man van GM soepel van zich af en schoof in een 1-tegen-1-duel met de keeper de bal keurig langs hem heen in het doel: 1-4. Hiermee eindigde deze uiterst sportieve wedstrijd in een prachtige overwinning voor Veteranen 3. Misschien was dit wel een van de beste wedstrijden die het team tot nu toe speelde. Ook een pluim aan de werkelijk voortreffelijke scheidsrechter. Erg lang valt er overigens niet te genieten van deze zege, want komende zaterdag komt de absolute koploper TOV uit Baarn op bezoek (10 gespeeld, 30 punten, doelsaldo 62-13). Dat wordt zeker een zware pot, maar wie weet. Op de openingsdag van de competitie in Baarn troffen we immers al drie keer doel.

3 december 2011, GeuzenMiddenmeer Ve4 - FC Breukelen Ve3: 1-4 (1-2)

1-0 GeuzenMiddenmeer

1-1 Jan Hos

1-2 Jan Hos

1-3 Joost Visser

1-4 René van der Voordt

Lees hier het verslag van deze wedstrijd op de website van GeuzenMiddenmeer.