Sterker C1 vergeet te scoren tegen v.v. Maarssen C1

maarssen.jpg

Het kon natuurlijk niet uitblijven: elke zaterdag hebben we het mooiste voetbalweer, nu was het eindelijk (…) het weer wat bij het jaargetijde past. Met bakken kwam het uit de hemel. Met daarbij een gure wind was het onaangenaam – zowel op het veld als langs de kant. Gelukkig werd het gedurende de wedstrijd droog, maar daar hadden we het ook wel mee gezegd. Voor beide partijen vandaag een belangrijke wedstrijd. Een verliespartij zou voor v.v. Maarssen betekenen dat ze (voorlopig) een bijrol om de titelstrijd spelen, voor FC Breukelen zou het betekenen dat ze achterop raken bij de koploper CSW. De rol van FC Amsterdam moet ook niet onderschat worden; die sluipen geruisloos de Top 3 binnen.

De startopstelling: Jesse S, Mels, Junior, Nick, Douwe, Roy, Jesse v R, Lars, Justin, Olivier en Michael. Wissels: Emin, Milan en Niels (alledrie in de tweede helft ingebracht). v.v. Maarssen speelde vandaag in het roze. We zullen de grappen die hierover werden gemaakt maar achterwege laten.

Net als in de thuiswedstrijd was het FC Breukelen dat direct fel van start ging en binnen de minuut een megamogelijkheid onbenut liet om de score te openen. v.v. Maarssen schrok hiervan en probeerde het initiatief over te nemen hetgeen mislukte. FC Breukelen had in de eerste helft zo’n beetje 70% balbezit en creëerde diverse prachtige kansen. Olivier, Justin, Michael en Jesse

kregen allemaal de bal voor de voeten of hoofd, het leek echter wel of het natte leer vandaag niet op de juiste manier geraakt kon worden. Afzwaaiers, halfgeraakte ballen die eenvoudig gestopt konden worden, net te laat schieten, waardoor er nog een voetje tussen kon komen, we werden er moedeloos van. En dan nog die omhaal van Jesse op de lat gevolgd door een kopbal van Olivier … ook op de lat. Het mocht blijkbaar niet!

v.v. Maarssen had de eerste helft eenvoudig weg niets in te brengen. Het enige wapenfeit was een schot op doel waar keeper Jesse de handen nog tegen wist te krijgen. Tot ieders schrik belandde deze bal tot tweemaal aan toe bovenop de lat en kon toen worden weggewerkt. Tja, het blijft voetbal, het balletje kan soms raar rollen … dat wisten we immers nog van de thuiswedstrijd. Toen was het de goede keeper van v.v. Maarssen die ze op de been hielp, nu verzuimden we het zelf om met een 0-3 of 0-4 te gaan rusten.

De tweede helft was duidelijk wat minder, maar FC Breukelen bleef de bovenliggende partij. Tot twee keer aan toe hadden we uit een corner kunnen scoren, maar ook nu faalden we. v.v. Maarssen dacht wellicht een geniepige drie punten te kunnen pakken met drie counters in de laatste tien minuten, waarvan overigens twee keer buitenspel. Dit onrecht werd ons uiteindelijk bespaard en het eindsignaal en de brilstand voelden vandaag als een nederlaag. v.v. Maarssen mocht tevreden zijn met dit punt, maar schiet er ook niet veel mee op.

Toch zit aan elk nadeel een voordeel (althans, volgens ene ‘voetbalgod’: de ouders hoefden deze keer niet in de buidel te tasten om de doelpuntenpot te spekken. We waren absoluut tevreden met het vertoonde spel, zeker de eerste helft. Over twee weken de herhaling in de derde ronde van de KNVB-beker, deze keer in Breukelen.

In de competitie kon CSW zonder te spelen (scheidsrechter kwam daar niet opdagen) dus twee verliespunten uitlopen. Volgende week is de interessante match tussen FC Amsterdam en CSW. FC Amsterdam is v.v. Maarssen inmiddels op de ranglijst voorbij en gaat bij winst serieus meedoen. Ook wij hebben nog een inhaalwedstrijd tegen FC Amsterdam voor de boeg.

3 december 2011, v.v. Maarssen C1 - FC Breukelen C1: 0-0

Overige uitslagen

Amstelveen C1 - FC Amsterdam C1 1-4; Argon C2 - Hoofddorp C3 5-1; De Dijk C1 - De Meern C2 3-0; Elinkwijk C2 - Jong Aalsmeer United C1 NNB; CSW C1 - DIOS C1 Niet gespeeld.

Volgende wedstrijd: zaterdag 10 december 10.45 uur: FC Breukelen C1 - Argon C2.