FC Breukelen 5 na sterk optreden op zesde plaats

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd FC Breukelen 5 - v.v. Cobu Boys 5 op het programma. Zaterdag 5 heeft in het begin van het seizoen een aanzienlijke ziekenboeg opgebouwd. Onder meer Steven, Raymond en Guido worden hard gemist. Na een wat moeizame seizoensstart begint de motor van het lokale vriendenteam toch op stoom te komen. De resultaten zijn ten opzichte van vorig seizoen al een stuk beter. Tot nu toe wisten we vijf wedstrijden te winnen, één gelijk te spelen en ook vijf te verliezen (inclusief bekerwedstrijden). Voor de wedstrijd stond zaterdag 5 op een matige tiende plek.

Goede start en snelle goal

Gelijk vanaf de aftrap werd er druk gezet op de verdediging van Cobu Boys. Spits Bob veroverde de bal en nadat deze werd getackled, kreeg FC Breukelen een vrije bal op een meter of 22 van het vijandelijke doel. Mark ging achter de bal staan en schoot met een strak schot raak, al moet gezegd worden dat de keeper er niet best uitzag. Binnen de minuut was dus de 1-0 een feit. FC Breukelen had de wedstrijd onder controle en er kwamen nog grote kansen, maar deze werden niet benut door de aanvallers. Mede door aanhoudend commentaar van de tegenstanders op de scheidsrechter werd hun aanvoeder voor vijf minuten naar de kant gestuurd. FC Breukelen maakte hier dankbaar gebruik van door twee maal te scoren. Eerst was het spits Bob die na een steekbal van het middenveld beheerst afrondde. De 3-0 viel vrij snel daarna. Na een vlotte combinatie brak Metin door op de linkerflank en ging alleen op de keeper af. Op het moment dat hij wilde schieten, tikte een verdediger de bal net voor zijn voeten weg in zijn eigen doel. Na deze goal was er in de eerste helft niet veel meer te beleven, 3-0 was dus ook de ruststand.

Onrustige tweede helft

De tweede helft was van een bedenkelijk niveau. Beide teams konden eigenlijk geen vuist maken. Het meeste balbezit was wel voor Cobu Boys, maar uitgespeelde kansen kregen ze eigenlijk niet. FC Breukelen daarentegen had met een paar gevaarlijke counters eigenlijk moeten uitlopen naar 5-0. Mede door het goede verdedigende werk van het centrale duo Ward en Alex en centrale middenvelders Jurre en Michael bleven we eigenlijk gemakkelijk overeind gedurende de tweede helft. Wel werd het door knullig balverlies op het middenveld 3-1. Maar het slotakkoord was wel voor FC Breukelen: Jannes maakte op fraaie wijze met een buitenkantje rechts/stifje de 4-1. Door deze overwinning is FC Breukelen 5 opgeklommen naar de zesde plaats.

19 november 2011, FC Breukelen 5 - v.v. Cobu Boys 5 4-1 (3-0)

1-0 Mark Dekker

2-0 Bob Hoogveldt

3-0 Cobu Boys (e.d.)