Wederom ruime bekerwinst voor C1

Het is ons dit jaar qua voetbalweer goed gezind; wederom droog, een flauw zonnetje, maar helaas wel waterkoud (althans, dat vonden wij langs de kant). De spelers hadden er weinig last van, maar met name assistent-trainer Jay, die wel even dacht zonder jas langs de lijn te zitten, zocht na tien minuten snel de kleedkamer op om wat warms aan te trekken.

Het ons onbekende r.k.s.v. HBC (Heemstede Berkenrode Combinatie) uit Heemstede komt uit in de eerste klasse 03 en had in de vorige bekerronde DIOS (uit onze competitie) met 5-0 verslagen. Verder draaien ze mee in de grote middenmoot uit die klasse, er was dus van alles mogelijk. De startopstelling vandaag: Doel: Jesse S, Achterin: Mels, Nik, Junior en Douwe, Middenveld: Roy, Jesse van R, Niels, Voorin: Christian, Olivier en Justin. Wissels: Lars, Michael en Emin.

Omdat HBC ook in witte shirts speelt, mochten wij vandaag aantreden in ons prachtige blauwe reservetenue, op verzoek van de jongens ook met de blauwe broekjes… Na eerst wat minuten aftastend voetbal van beide kanten was het uit de eerste de beste aanval van Breukelen al direct raak. Jesse stuurde Justin weg die z’n directe tegenstander eenvoudig op snelheid achter zich liet en de keeper het nakijken gaf: 1-0. Een paar minuten laten een identieke situatie. Ditmaal stuurde Jesse Justin met een pass door het midden weg en wederom kon niemand Justin bijhouden en mocht hij de 2-0 binnenlopen.

Eindelijk zien we Justin weer terugkomen op het niveau wat we gewend zijn, later in de wedstrijd zou hij nog meerdere voorzetten en assists afleveren. Zou die twee keer trainen (die voor Justin niet zo gemakkelijk zijn vanwege z’n nieuwe woonplaats en school) dan toch het verschil maken? Zo leek de C1 al binnen vijftien minuten op rozen te zitten, al moet gezegd worden dat HBC in de eerste helft goed partij gaf. Met veel inzet en aardig voetbal kwamen ze een aantal keren dicht in de buurt van doelman Jesse.

Met de snelle voorsprong op zak leek het verder een eenvoudig klusje te worden totdat de 2-1 viel in de twintigste minuut. Een hard schot van twaalf meter afstand kon nog worden gekeerd door Jesse, maar op de rebound moest hij het antwoord schuldig blijven. Toen vrij snel daarna zelfs de gelijkmaker viel, leken donkere wolken zich boven de Broekdijk samen te pakken. Dat we veel voetballend vermogen in onze ploeg hebben, weten we. Onze tegendoelpunten (en dat zijn er gelukkig niet zo veel) vallen wel opvallend vaak door dat we te netjes en voetballend willen uitverdedigen. Dat we dat in de zestien niet altijd moeten doen. mag ook wel eens een keer duidelijk worden. Soms moet je de bal gewoon ook wegperen!!!

Ook nu leek de bal onder controle, maar viel hij gevaarlijk voor de voeten van de linker aanvaller. Deze maakte hem overigens zeer beheerst af met een schot in de rechterbovenhoek. Zo konden we weer opnieuw beginnen en was er direct hierna een megakans voor Jesse die door de HBC-keeper nog tot een hoekschop verwerkt kon worden. FC Breukelen had weer het initiatief en ging op zoek naar de voorsprong. Vlak vóór rust mocht Nik een vrije trap nemen vanaf de linkerkant. Een prima voorzet werd door Mels met links ingeschoten en zo gingen we met een 3-2 voorsprong de kleedkamer in. Christian en Niels werden gewisseld voor Michael en Lars.

Vlak na de rust was het al snel gedaan; al na drie minuten was het Olivier die uithaalde. De bal kon nog worden gepareerd door de keeper, maar werd door Justin weer teruggebracht in de doelmond waar Jesse klaarstond om de 4-2 binnen te werken. Twaalf minuten later stond de 5-2 op het bord toen uit een goede pass van Nik Olivier de bal beheerst langs de keeper kon werken. Het spel was gespeeld, HBC gaf zich gewonnen. Toen na twintig minuten één van de HBC spelers (die net twee minuten binnen de lijnen was en terugkwam van een zware knieblessure) zich in een verder onschuldig duel verdraaide, moest de ploeg uit Heemstede ook nog eens verder met tien man.

De doelpunten vielen nu als rijpe appeltjes (mooi voor de spaar- cq. doelpuntenpot; de stand is al 368 eurootjes!!!): 6-2 Jesse na een combinatie met Olivier en Nik, 7-2 door Jesse met het hoofd uit een voorzet van Justin, 8-2 door Jesse (hattrick) assist Olivier, 9-2 door Olivier assist Justin, 10-2 door Olivier met het hoofd, wederom uit een voorzet van Justin. HBC eindigde de wedstrijd helaas met negen man nadat ook hun spelbepaler geblesseerd het veld moest verlaten, de wedstrijd was echter al lang en breed gespeeld.

26 november 2011, FC Breukelen C1 - r.k.s.v. HBC C1: 10-2 (3-2)

Zo gaan we weer een ronde verder in het bekertoernooi, we zien wel hoe ver we kunnen komen. Het kunstje uit het seizoen 2009-2010 zal wel lastig te herhalen zijn nu we in de A-categorie spelen. Onze focus staat natuurlijk op de competitie, waar ons volgende week de topper wacht uit tegen v.v. Maarssen (11.45 uur, verzamelen 10.30 uur) wacht. Heel belangrijk omdat ook koploper CSW een lastige uitwedstrijd tegen FC Amsterdam te spelen heeft.