B1 verspeelt dankzij zichzelf dure punten bij ASC Nieuwland B1

nieuwland.jpg

Na de kansloze nederlaag van vorige week tegen koploper NVC B1 zou zaterdag mede-laagvlieger ASC Nieuwland de tegenstander zijn voor de B1. Het was voor de begeleiding puzzelen geblazen om een volledig team op de been te brengen i.v.m. de schorsing van Anouar, de blessure van Tobias, de afwezige Jim en de twijfelgevallen Remco, Jantijn en Michiel.

Deze twijfelgevallen konden allemaal meedoen vandaag en de selectie werd aangevuld met maar liefst vier spelers uit de B2: Jelle, Martijn, Jordi en Yadelli. Nieuwland stond één punt achter op FC Breukelen en ook van deze ploeg kan gezegd worden dat ze niet naar wens draaien in de competitie.

Wisselingen

Jelle en Martijn mochten gelijk aantreden in de basis. Bob was voor de zoveelste keer dit seizoen weer verhuisd naar een andere positie, waardoor Jelle centraal achterin stond. Complimenten kunnen hier zeker gemaakt worden naar Bob die veel positiewisselingen heeft gemaakt dit seizoen. Hij is er zeker niet slechter door gaan spelen en hij is een van de weinigen is die wekelijks een voldoende scoort. Martijn nam de plek in van de geschorste Anouar en Bob van Michiel op het middenveld. Remco maakte zijn rentree onder de lat na blessureleed vanaf begin dit seizoen. Op een heerlijke, ietwat frisse zaterdagmorgen kon om half 12 onder goede omstandigheden afgetrapt worden in Amersfoort.

Sobere eerste helft

Na een timide begin van beide ploegen was het Nieuwland wat de eerste mogelijkheden wist om te zetten in een doelpunt. Nadat de bal over de zijlijn was, werd er niet gevlagd door de grensrechter van FC Breukelen waardoor het direct de deksel op de neus kreeg. FC Breukelen liet de koppies deze keer zeker niet hangen en wist dat er vandaag iets te halen viel. Dit resulteerde in een fraai doelpunt van Hans na een kleine twintig minuten spelen. Vanaf links kapte hij naar binnen en liet de bal van een meter of twintig in de verre hoek belanden. FC Breukelen probeerde hierna door te drukken en kreeg voor rust nog een levensgrote kans via Giorginho wat normaliter doelpunten moeten zijn. Vandaag werd hij echter niet gemaakt wat een 1-1 ruststand tot gevolg had.

Persoonlijke fouten

Na rust direct een scherper Nieuwland en een zwakker FC Breukelen dat binnen de kortste keren tegen een 2-1 achterstand keek na een groot misverstand in de verdediging. FC Breukelen kon nimmer meer in zijn spel komen na deze tegenslag en Nieuwland wist de score uit te bouwen naar een ietwat geflatteerde 4-1 overwinning waarbij aan alle goals persoonlijke fouten verbonden waren.

Verandering noodzakelijk

Volgende week is de B1 vrij waarna op 3 december Hoogland op bezoek komt. Hoogland draait goed mee in de middenmoot in de eerste klasse. Opvallend is te zien dat FC Breukelen de eerste seizoenshelft alle ploegen uit de bovenste helft op bezoek krijgt of gehad heeft en af mocht reizen naar de mindere ploegen. Dit doet echter niets af aan het ondermaats presterende elftal en er zal weer uit een ander vaatje getapt moeten worden over twee weken. Voor velen uit de B1 kan een voorbeeld genomen worden aan de jongens van de B2 vandaag die alle vier wel over een uitstekende wedstrijdinstelling beschikten en toonden ten opzichte van een aantal B1 spelers. Het zogeheten ‘haantjesgedrag’ zal de kast in moeten en er zal vanaf nu elke seconde, elke minuut gevochten moeten worden voor elk punt wat noodzakelijk is om niet onderaan te belanden aan het einde van dit seizoen.

jelle bosman.jpg

Man of the Match: Jelle Bosman.

ASC Nieuwland B1 - FC Breukelen B1 4-1 (1-1)

Doelpunt: Hans.

Opstelling: Remco; Alexander (Jordi ’60), Jelle, Jantijn (Yadelli ’65), Martijn; Hans, Bob, Zaid; Giorginho, Scott en Stef (Michiel ’55).